Sam IJzerman en Ben Muller zwemmen scherpe tijden tijdens Junioren Kampioenschappen

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Sam IJzerman en Ben Muller zwemmen scherpe tijden tijdens Junioren Kampioenschappen

PAPENDRECHT - In het Sloterparkbad in Amsterdam werden vanaf vrijdag tot en met zondag de Nationale Junioren Kampioenschappen zwemmen gehouden. De snelste junioren van Nederland komen hier aan de start en de limieten die de KNZB stelt voor deelname aan deze kampioenschappen zijn redelijk scherp dus plaatsing voor deze wedstrijd is al een prestatie op zich.

Bij de meisjes komen de categorieën junioren 1 tot en met junioren 3 aan de start, dit zijn de meisjes geboren in 2002, 2001 en 2000. Voor de Geul had Sam IJzerman in de categorie meisjes junioren 2 op drie afstanden aan de limiet voldaan, zij kwam aan de start op de 50, 100 en 200 vrij. Op de 50 vrij zwom Sam in een PR naar de 20e plaats, de 100 vrij leverde haar een 27e plaats op en op de 200 vrij werd ze 22e.

Bij de jongens komen de categorieën junioren 1 tot en met junioren 4 aan de start, dit zijn jongens geboren in 2001, 2000, 1999 en 1998. In de categorie junioren 4 had Ben Muller zich geplaatst voor de loodzware 200 vlinder en hij zwom naar een 8e plaats op deze afstand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.