Fausto, Sharon, Adreas en Sjanna vertellen over God na radicale keuze

30 januari 2014
Fausto, Sharon, Adreas en Sjanna vertellen over God na radicale keuze

PAPENDRECHT - De dertigers Fausto en Sharon Tumolo uit Papendrecht besloten tien jaar geleden om in God te gaan geloven. Dat leverde hen zoveel goeds op dat ze hun ervaringen met anderen willen delen.

Op vrijdagavond 7 februari houden ze een avond in het Papendrechtse Upstairs. Iedereen die meer te weten wil komen over God en zijn invloed in mensenlevens kan met Fausto en Sharon in gesprek gaan. Ook de twintigers Sjanna en Andreas den Hartigh zullen erbij zijn. Het viertal vormt samen de stichting New Life Center.

Fausto en Sharon zaten diep in de problemen toen ze op zoek gingen naar God. “We hebben veel ellende gekend”, vertelt Fausto. “We worstelden met verslavingen en kenden de duistere kant van het leven. Op een moment van hopeloosheid dacht ik terug aan mijn gelovige opvoeding. Ik was nog jong toen ik mijn moeder zag sterven en het geloof vaarwel zei. Maar op moeilijke momenten bleef ik God wel zoeken.”

Saaie kerk
Ook de andere drie groeiden op bij gelovige ouders, maar hadden zelf niet zoveel met het christelijk geloof. Bij Sjanna en Andreas veranderde dat toen ze naar een bijeenkomst gingen waar de Papendrechter Jan Verschoor over God vertelde. Sjanna: “Hij is een oom van mij. Wat hij zei sprak me erg aan. Je kon tijdens die bijeenkomst naar voren gaan om een keuze te maken, je leven aan Jezus te geven. Dat deed ik.” Haar man Andreas was erbij en maakte dezelfde keuze.

“Ik ben gelovig opgevoed, maar had er nooit iets mee”, zegt Andreas. “De kerk vond ik saai. Ik ging liever stappen en drinken. Wel had ik altijd een soort besef dat er ‘iets’ was. Op een dag begon de opa van een zwager op een ongedwongen manier over zijn geloof te praten. We waren laminaat aan het leggen in het huis van die zwager. Ik had respect voor die opa en wat hij zei zette mij aan het denken. Kort daarna kwam ik dus in die bijeenkomst waar Papendrechter Jan Verschoor sprak. Ik geloof dat God dat zo geleid heeft.”

Het viertal hoopt dat er op 7 februari ook mensen zullen zijn die net als zijzelf destijds zijn gaan nadenken over God. Fausto: “We willen een laagdrempelige samenkomst. Waarschijnlijk zijn de bezoekers mensen waar God al heel lang mee bezig is. Dan is onze avond voor hen de volgende stap. We kunnen mensen niet bekeren, hen alleen een boodschap van hoop geven. We gaan zes diensten houden in Upstairs. Marja en Jan Verschoor gaan spreken, en ikzelf. Via folders, social media en de media informeren we mensen over de bijeenkomsten. We hopen dat er christenen zullen zijn die mensen meenemen die God nog niet kennen. Er zal ook muziek zijn.” Andreas: “Maar meezingen is niet verplicht.”

Upstairs is gevestigd op Bosch 6. De avond begint om 20.00 uur.
Klik hier voor de overige data.

Foto van links naar rechts: Sharon, Fausto, Sjanna en Andreas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.