Boekenmarkt en Leerlingenmiddag Excelsior zeer geslaagd

25 april 2005
Boekenmarkt en Leerlingenmiddag Excelsior zeer geslaagd

PAPENDRECHT - Papendrechts Muziekvereniging Excelsior heeft zaterdag 23 april jl. een drukke muzikale dag gehad.

Boekenmarkt
De boekenmarkt was zoals altijd druk bezocht. Een half uur voor de opening stonden er al verscheidene mensen te wachten. Het was gezellig druk in het verenigingsgebouw, waar de liefhebbers tussen de uitgestalde boeken en LP's naar hartelust konden zoeken. De meeste bezoekers gingen met diverse boeken onder de arm weer het clubgebouw uit. De opbrengst van deze markt komt ten goede aan de clubkas. Door dergelijke activiteiten is de vereniging in staat nieuwe instrumenten aan te schaffen, professionele muzikale opleidingen te garanderen en leuke concerten te organiseren voor zowel de Papendrechtse als de regionale bevolking.

Leerlingen-middag
De 'leerlingen-middag' die werd gehouden in winkelcentrum Westpolder was net zo goed bezocht! Er waren vele luisteraars en ook het winkelend publiek maakte even tijd om de muziek te beluisteren, muzikanten aan te moedigen en informatie in te winnen over Excelsior. Behalve individuele leerlingen, waarvan enkele slechts 6 lessen hadden gehad, presenteerde ook het SMS-orkest (Starten met Samenspel) en het Klein Orkest zich o.l.v. Petra Hofwegen. Zo werd leuke, lichte muziek gespeeld, zoals 'crazy little thing called love' van Queen en 'I will follow him'. Daarnaast werd een aantal stukken gespeeld, zoals de 'zuiderzeeballade' en 'ritme van de regen' waarvan de arrangementen door oud-marinierskapel saxofonist Johan Perik zijn geschreven. Johan Perik zelf was aanwezig om de verrichtingen van zijn kleindochter te beluisteren. Er was door Excelsior veel aandacht aan de middag besteed. Zo presenteerde de vereniging zich uitgebreid m.b.v. de promotie-stand, waar informatie kon worden ingewonnen over de club en de mogelijkheden en waar men zich kon inschrijven als lid of 'vriend van Excelsior' (voorheen donateurs genaamd).

Excelsior spaart intussen voor de jaarlijkse rommelmarkt alle bruikbare goederen op die ter beschikking worden gesteld. De rommelmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 september as., op het dr. J.F. Stockmanplein, nabij het clubgebouw aan de Anjerstraat. Spullen hiervoor kunnen worden afgegeven in het clubgebouw, dat vrijwel elke avond geopend is i.v.m. activiteiten van de vereniging. Degene die niet in de gelegenheid is goederen af te geven, kan contact opnemen met de vereniging voor een afspraak muziekvereniging_excelsior@hotmail.com.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.