Bart van Nunen van TopSportPerfection soleert naar zege in Kerkrade

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Bart van Nunen van TopSportPerfection soleert naar zege in Kerkrade

PAPENDRECHT - Zondag 19 januari werd bij de oude abdij Rolduc in Kerkrade de 50 jarige jubilerende Abdijcross gehouden. Op een heuvelachtig parcours werden verschillende afstanden afgewerkt. Hierbij heeft de TopSportPerfection-groep van AV Passaat een hele rij goede resultaten neergezet.

Als eerst stonden Ivo Bijl en Lars Gerritsen aan de start bij de lange cross over een afstand van 9,6 km. In het sterk bezette veld met nationale, europese en wereldtoppers werden 4 grote rondes afgewerkt met daarin de zo genoemde Duivelsberg. Ivo wist zich na de start goed naar voren te werken en kwam in een mooie groep te lopen. Na een moeizame heuvel wist hij op de vlakke gedeeltes en naar beneden veel tijd te winnen. Met een goede eindsprint wist Ivo nog 2 man te kloppen op de finishstreep en werd hiermee 35ste. Lars kende een goede start en liet zich hierna iets terug zakken om niet al zijn kruit in het begin te verschieten. Vervolgens wist hij dit tempo goed vast te houden en ronde voor ronde op te schuiven naar voren. Hij wist als 27ste te finishen.

Na de lange cross werd de cross voor jongens junioren A gelopen over een afstand van 7,4 km. Hierin startte namens T.S.P. Bart van Nunen. Na een voor Bart goede start wist zich in de eerste van 3 rondes goed te positioneren en het tempo op te voeren. Dit resulteerde dat bij de doorkomst voor de tweede ronde slecht 1 iemand kon volgen. Na een goede versnelling in deze tweede ronde wist Bart een voorsprong op te bouwen, die in de laatste ronde werd uitgebouwd. Hij soleerde vervolgens naar de overwinning. Dit was voor Bart de derde overwinning op een rij in het Nationale Crosscircuit.

Als laatste stond Ralf Nieuwenhuizen aan de start voor de korte cross. Ook Ralf was goed weg bij de start. Op het stuk naar beneden kon hij het tempo goed vasthouden en wist op de Duivelsberg nog te versnellen. Met ook nog een sterk laatste stuk wist Ralf in de eindfase heel wat mensen in te halen. Dit resulteerde in een prachtige 7de plaats voor de pas eerstejaars senior.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.