Buurtbemiddeling al bijna 100 keer ingeschakeld

21 september 2009

PAPENDRECHT - Een goede buur is beter dan een verre vriend. Clichés mogen flauw klinken, ze zijn vaak wel waar. Een verre vriend zie of hoor je niet dagelijks, de buren meestal wel. Een goede relatie met je buren is prettig, maar niet vanzelfsprekend. Sta daar eens bij stil en doe zaterdag 26 september, op nationale Burendag, iets leuks met je buren.

Bied buren een kopje koffie aan, maak samen de tuin winterklaar, ga gezellig wandelen of verzin iets anders. En als dat bevalt, laat het dan niet bij die ene dag, maar neem u voor om dat regelmatig te doen. U zult zien dat het bijdraagt aan uw woongenot.

Of is de relatie met uw buren niet meer zo best? Is er een conflict waar u samen niet uit komt? Dan bestaat in Papendrecht (sinds 1 januari 2008) de mogelijkheid tot Buurtbemiddeling. Buurtbemiddelaars zijn enthousiaste vrijwilligers die desgewenst helpen het goede contact met u w buren op te bouwen of te herstellen. Tot nu toe deden zij dat bijna honderd keer en in veel gevallen met succes. De ervaring leert: hoe eerder u samen gaat werken aan een oplossing, des te meer kans u heeft op een goed en vaak blijvend resultaat.

Wilt u meer hierover weten, bezoek dan de website www.buurtbemiddelingpapendrecht.nl of neem contact op met coördinator Hanneke van den Berg, tel. 641 82 67 of 06 - 53 38 16 05.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.