Start nieuwe praktijk dwarsfluitles in Papendrecht

24 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Start nieuwe praktijk dwarsfluitles in Papendrecht

PAPENDRECHT - Per 1 februari start fluitiste Lianne Laurens een nieuwe praktijk voor dwarsfluitles in Papendrecht. Lianne: “Na een aantal jaren in Dordrecht gewoond te hebben, verhuis ik nu naar Papendrecht. Ik ben erg blij om daar les te kunnen geven in een eigen studio aan huis. De studio is centraal gelegen, en dat is natuurlijk prettig voor de leerlingen die uit de hele regio komen.“

Lianne werd op veertienjarige leeftijd toegelaten tot het christelijk conservatorium te Zwolle, waar ze ruim vijf jaar les kreeg van de Argentijnse fluitist Jorge Caryevschi. Daarna volgde Lianne nog een korte tijd fluitlessen bij Eveline Poser op het conservatorium in Arnhem.

Inmiddels is Lianne een veel gevraagd fluitiste voor concerten in het hele land. Zo treedt zij vaak op bij kerkconcerten van koren, maar daarnaast brengt ze ook regelmatig als soliste het prachtige repertoire voor fluit ten gehore. In haar vrije tijd houdt Lianne zich graag bezig met de technische kant van de fluit. Zo verzorgt zij op afspraak onderhoudsbeurten en kleine reparaties aan dwarsfluiten.

Naast het geven van concerten is het lesgeven één van Liannes favoriete bezigheden. Lianne begon haar eigen lespraktijk in Veenendaal, waar zij in een periode van ongeveer tien jaar les gaf aan ruim 60 leerlingen uit de hele regio. De lespraktijk werd uitgebreid naar Dordrecht en omstreken, waar het aantal leerlingen ook snel toenam. Vanaf februari 2014 kan Lianne haar grote ervaring als docente toepassen in haar eigen studio aan de Savornin Lohmanlaan in Papendrecht.

Verschillende leerlingen van Lianne hebben inmiddels hun weg naar het conservatorium gevonden. Daarnaast geeft ze ook met veel plezier les aan amateurfluitisten. Alle leerlingen van Lianne krijgen privéles, maar daarnaast worden er ook regelmatig groepslessen en andere activiteiten georganiseerd. Lianne geeft les aan jongeren en ouderen, beginners en gevorderden. Ook geeft Lianne op verzoek cursussen en gastlessen op locatie.

Om kinderen al jong in aanraking te brengen met muziek, geeft Lianne ook blokfluitlessen aan kinderen vanaf vier jaar. Lianne: “Kinderen kunnen al op erg jonge leeftijd baat hebben bij muziek. Daarom vind ik het fijn om professionele lessen aan te kunnen bieden voor deze doelgroep. Zo maken kinderen op een speelse manier kennis met muziek en het notenschrift, waar ze een leven lang profijt van hebben.”

Meer informatie over Lianne Laurens en haar nieuwe lespraktijk is te vinden op de website www.liannelaurens.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.