Gemeenteraad stelt bestemmingsplan hoofdkantoor Fokker vast

24 januari 2014
Gemeenteraad stelt bestemmingsplan hoofdkantoor Fokker vast

PAPENDRECHT - In de gemeenteraadsvergadering van 23 januari werd gesproken over het bestemmingsplan Slobbengors en het ontwerp en financiën met betrekking tot het nieuw te bouwen internationale hoofdkantoor van Fokker.

De coalitie van de gemeenteraad Papendrecht is tevreden over de komst van het hoofdkantoor van Fokker. Met dit internationale kantoor wordt werkgelegenheid gecreëerd. De ChristenUnie geeft nog aan bij de wethouder dat het groene karakter, volgens de afspraken, wel zal moeten blijven.

GroenLinks en SGP zijn geen voorstander van de komst van dit kantoor. Vooral voor het groene karakter van het Slobbengors wordt gevreesd. Een tweede argument is de grotere verkeersdrukte op de dijk.

Het is volgens GroenLinks en SGP onnodig, omdat het kantoor ook in polder Nieuwland geplaatst had kunnen worden. De PAB verwijt de SGP verkiezingsretoriek. SGP en ook GroenLinks verdedigen zich door te zeggen dat ze al vier jaar deze mening zijn toegedaan en dat de PAB in het verleden juist voor een groen Slobbengors heeft gepleit, maar dat nu los laat.
Uiteindelijk besluit de gemeenteraad akkoord te gaan met het voorstel en is er daarmee ruimte voor de bouw van een internationaal hoofdkantoor van Fokker in ons dorp.

Vervolgens wordt na een lange discussie besloten om het ontwerp van het hoofdkantoor vrij te geven zodat er een aanbestedig kan plaatsvinden.

De motie van D66, waarin Fokker wordt opgeroepen om geld te schenken aan de stichting Dorpsbehoud en de stichting Beeldenpark Drechtoevers werd voortijdig weer ingetrokken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.