Fokker gaat uitbreiden in Papendrecht

18 november 2011
Fokker gaat uitbreiden in Papendrecht

PAPENDRECHT - Als uitkomst van het in 2009 opgestarte bidbook proces zal Fokker in Papendrecht een high-tech fabriekshal op het huidige fabriekscomplex realiseren en een internationaal hoofdkantoor op het Slobbengors bouwen. De plannen van Fokker bieden goede waarborgen voor werkgelegenheidsgroei en geven de gemeente de mogelijkheid om het Slobbengors als groen-recreatief gebied te versterken. De grond onder het Fokker-complex komt in eigendom van de gemeente en wordt verhuurd aan Fokker. Hierdoor verwerft de gemeente gronden in het hart van de gemeente, een strategische positie van blijvende waarde.

Internationaal hoofdkantoor Fokker
De groei van de Fokker bedrijven is de aanleiding om een nieuwe locatie te zoeken voor het hoofdkantoor van Fokker Technologies (holding van vier Fokker bedrijven). Het is de keuze van Fokker om dit kantoor te vestigen in Papendrecht. De gemeente Papendrecht en Fokker werken ook samen bij de opzet van een high-tech fabriek voor de assemblage van grote structuurcomponenten van vliegtuigen met een hoog productievolume met state-of-the-art productieprocessen volgens de laatste inzichten in de Aerospace industrie.

Ontwikkeling Slobbengors
De gemeente Papendrecht heeft het Integraal Ontwikkelingsplan Slobbengors opgesteld en afspraken voor de toekomst vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking tussen partijen wordt gedragen door de wens van de gemeente om de aanwezigheid van Fokker in Papendrecht tot ver in de toekomst zeker te stellen. De komst van het Fokker hoofdkantoor geeft de mogelijkheid om de gemeentelijke ambitie te realiseren om het Slobbengors te versterken tot een prachtige groene zone met toeristische waarde. De kwaliteiten van dit bijzondere gebied kunnen beter worden benut door de kwaliteit van het groen te verbeteren, de toegankelijkheid voor de inwoners van Papendrecht te vergroten en Slobbengors zo een centrale ontmoetingsplek te laten zijn voor de inwoners en bezoekers van Papendrecht.Wethouder economie Richard Korteland is verheugd over de overeenkomst: "Deze plannen passen uitstekend binnen de visie van dit college. Voor ons zijn economische ontwikkeling en innovatie speerpunt van beleid. Deze afspraken zijn de basis voor een geweldige economische ontwikkeling in Papendrecht en zij bieden tevens een impuls voor de Drechtsteden. Een ontwikkeling die veel voordelen heeft door de mogelijkheden die zich openen voor onderwijs, duurzame ontwikkeling en de inrichting van het Slobbengors."

"Wij hebben in de gemeente Papendrecht een uitstekende partner gevonden die constructief met ons heeft meegedacht in de plannen om deze projecten te realiseren. Voor ons is dit een schoolvoorbeeld van succesvolle publiek private samenwerking. Al sinds 1927 vindt in Papendrecht vliegtuigbouw plaats, wij zijn er trots op dat deze historische band met Papendrecht in de toekomst kan worden voortgezet”, zegt Steven Soederhuizen, Vice President Operations Fokker Aerostructures.

Het ontwikkelingsplan Slobbengors geeft aan dat uitgebreid met betrokken organisaties en omwonenden zal worden gesproken over de invulling van het gebied. Met de vier sportverenigingen in het gebied (VV Papendrecht, Papendrechtse Tennisclub, Postduivenvereniging De Reisduif en TaeKwon-Do-club Papendrecht heeft de gemeente inmiddels op bestuurlijk niveau overleg gehad.

De gemeente wil behoud en versterking van het groene karakter. Daarbij zullen direct de verenigingen op het Slobbengors en omwonenden zorgvuldig worden betrokken. Fokker is een gerenommeerde internationale toeleverancier van de luchtvaartindustrie. Door de uitbreiding van Fokker binnen de gemeente Papendrecht te accommoderen ontstaat tevens een unieke kans voor het versterken van de lokale en regionale economie, werkgelegenheid, onderwijs en duurzaamheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.