Stork / Fokker kiest voor Papendrecht

18 juni 2010

PAPENDRECHT - Onlangs heeft Fokker Aerostructures bekend gemaakt te kiezen voor Papendrecht als locatie voor de bouw van de Joint Strike Fighter-assemblagefabriek. Sinds november 2009 ging hierover de "strijd" tussen Hoogeveen, Almere, Papendrecht en Tilburg / Gilze-Rijen. Papendrecht blijkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijsveld, de regio Drechtsteden en met steun van de provincie een aantrekkelijk aanbod aan Fokker te hebben gedaan. De historische band van Papendrecht en de regio met Fokker is sterk, maar ook het goede ondernemersklimaat, de goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en het actief meedenken in oplossingen hebben bijgedragen om tot deze keuze van Fokker te komen.

De provincie is zeer blij met deze keuze van Fokker en de kansen die het biedt aan Papendrecht en aan de regio Drechtsteden. De keuze voor Papendrecht biedt op de lange termijn goede waarborgen voor de werkgelegenheid. Bovendien trekt de assemblagefabriek naar verwachting bedrijvigheid van MKB-toeleveranciers aan en wordt het ondernemersklimaat versterkt. Ook geeft de komst van de fabriek een impuls aan het onderwijsveld op het vlak van innovatieve technische industriële ontwikkelingen. De vestiging in Zuid-Holland van de JSF-fabriek draagt bij aan het versterken van de (economische) concurrentiepositie van onze provincie. Het zal gaan om zo'n 150 directe en 300 indirecte arbeidsplaatsen. Daadwerkelijke realisatie zal wel afhankelijk zijn de besluitvorming op nationaal niveau over de Nederlandse deelname aan de bouw van het gevechtsvliegtuig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.