Mieke van der Linden nieuwe directeur-bestuurder WASKO

23 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Mieke van der Linden nieuwe directeur-bestuurder WASKO

DRECHTSTEDEN - Wasko heeft sinds kort een nieuwe directeur-bestuurder. Vanaf begin januari is Mieke van der Linden (50) aangesteld als de opvolger van Ronald van Rooden.

Van der Linden heeft een jarenlange eindverantwoordelijke managementervaring in de kunsteducatie. Zij was tot vorig jaar directeur van De VAK, het centrum voor de kunsten in Delft. De VAK heeft een aanbod in vrijetijdscursussen in allerlei kunstvakken zoals dans, theater, muziek, beeldende kunst, mode en literatuur. Alle scholen in Delft voeren kunstprogramma’s van De VAK uit. Van der Linden heeft ruim 15 jaar leiding gegeven aan deze organisatie en heeft veel deskundigheid op het gebied strategieontwikkeling, marketing (cultuur)veranderingstrajecten en kwaliteitszorg.

Van der Linden: “De vacature van directeur-bestuurder bij Wasko kwam op het moment dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging in mijn loopbaan. Ik voelde me direct aangesproken door het functieprofiel dat mooi aansluit op mijn kennis en ervaring. Daarnaast spreekt een voor mij nieuwe sector me zeer aan. Ik heb Wasko in een korte tijd leren kennen als een organisatie die na de reorganisatie in 2013 goed is voorbereid op de toekomst. Met een stevige en solide basis is de ambitie 2014 dat we onze positie in de markt van de kinderopvang in de Alblasserwaard verstevigen en verder uitbouwen.

Omdat we kunnen terugkijken op ruim 25 jaar professionele ervaring en deskundigheid is Wasko als geen ander in staat de nieuwe landelijke ontwikkelingen in de sector kinderopvang op te pakken. In toenemende mate werken scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisatie samen aan de doorgaande lijn voor kinderen van 0-12 jaar.

Dit kan worden gerealiseerd in de vorm van brede scholen tot bijvoorbeeld een integraal kindcentrum. Wasko is een voorstander van deze ontwikkeling omdat door samenwerking van (lokale) organisaties een rijker aanbod geboden kan worden, waarmee de ontwikkelingskansen van kinderen worden vergroot. Wasko heeft oog voor de diversiteit aan behoefte in samenwerking van de verschillende partners en zal daar de komende tijd veel aandacht aan besteden.

Maar bovenal biedt Wasko ruimte voor ontwikkeling voor kind(eren) in een uitdagende, speelse en liefdevolle omgeving. Dagelijks staan honderden betrokken pedagogisch medewerkers klaar om kinderen te stimuleren en een rol te spelen in de opvoeding en ontwikkeling. Ik ben er van overtuigd dat in de toekomst volop vraag zal zijn naar professionele kinderopvang. Wellicht in andere vormen en met meer flexibiliteit. Wasko is als geen ander in staat mee te bewegen met de vraag uit de markt”.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.