PKC voor de 10e keer europees kampioen

16 januari 2006

PAPENDRECHT - PKC/Café Bar is zaterdag 14 januari in Prievidza (Tjechië) voor de 10e keer overtuigend en ongeslagen Europees kampioen geworden. In de finale tegen Riviera startte PKC wat moeizaam en te gehaast.
De Belgen konden de score openen en pas na enkele minuten kon PKC/Café Bar de gelijkmaker aantekenen, om vervolgens naar 2-1 voorsprong te gaan. Erg veel scores vielen er niet in de beginfase. Via Bianca Joustra werd het na 10 minuten 3-1. Bart Clemans bracht de Belgen terug naar 3-2. Na de 4-2 kwam Riviera via een strafworp weer terug naar 4-3. Vrijwel direct daarna bracht Bart de Wit PKC/Café Bar weer op 2 punten, maar opnieuw konden de Belgen aansluiting vinden via een strafworp (5-4). Via Marjan de Jong werd het 6-4. Opnieuw konden de Belgen via de strafworpstip terug komen: 6-5. Via een doorloopbal van Mady Tims kwam PKC/Café Bar in de 18e minuut naar 7-5. Wederom vonden de Belgen aansluiting, nu via een velddoelpunt: 7-6.
Na een time-out was het Leon Simons die een strafworp mocht nemen, maar mistte.
Het bleef te gehaast gaan aan de kant van PKC/Café Bar, wat mogelijk aan de schotklok te wijten kan zijn. Geleidelijk aan werd de rebound aan Papendrechtse zijde steeds beter, waardoor de aanvallen langer en effectiever konden worden.
Via Marjan de Jong werd het van afstand 8-6, waarna er weer lange tijd niet tot scoren werd gekomen. Opnieuw konden de Belgen via een strafworp langszij komen, maar de strafworp werd gemist. Er volgt een rommelige fase. Bart de Wit kan PKC/Café Bar naar 9-6 brengen. In de laatste seconde van de eerste helft brengt Mady Tims PKC/Café Bar op 10-6.

Na rust duurde het vijf minuten voordat Wim Scholtmeijer de stand op 11-6 kon brengen. Een blessure van Bart de Wit bracht even oponthoud, maar kon wel doorspelen. Via Suzanne Struik werd het 12-6. Van afstand brengt Mady Tims de 13-6 op het scorebord en lijkt het gat definitief geslagen. Na 13-7 krijgt PKC/Café Bar een strafworp, die opnieuw door Leon Simons wordt gemist. Hij krijgt kort daarna weer een herkansing vanaf de stip: 14-7. Van afstand brengt Leon, die er nu zin in lijkt te krijgen, vervolgens de 15-7 op het scorebord. Mady Tims brengt vanaf de stip de 16-7 op het bord en met een fraaie doorloopbal brengt zij ook de 17-7 aan. Marjan de Jong zet PKC/Café Bar helemaal op rozen door vlijmscherp van afstand 18-7 aan te brengen. De Belgen proberen wanhopig nog wat terug te doen: 18-8 via Jan Hermans.
Met lange aanvallen brengt PKC/Café Bar rust in de wedstrijd mede door een goed verzorgde rebound, waarin vooral Steven de Graaf zich etaleert. Met nog 6 minuten te spelen brengt Bart de Wit PKC/Café Bar op 19-8. De laatste minuten duurden lang, waarbij weinig spectaculaire momenten zich voordeden. De Belgen waren machteloos en PKC/Café Bar geloofde het eigenlijk wel. Bart de Wit bracht dan uiteindelijk toch de 20e treffer één minuut voor tijd op het scorebord.
De laatste treffer kwam van de kant van de Belgen: 20-9, waarna het eindsignaal klonk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.