PKC wint Europacup voor landskampioenen

14 januari 2002

Praag - De korfballers van PKC hebben afgelopen zaterdag 12 januari 2002 in een bloedstollende Europacup finale met 16-14 gewonnen van de Belgische ploeg AKC uit Antwerpen.

De Papendrechters gingen in de eerste helft nerveus van start en kwamen op achterstand. PKC wist de schade voor rust te beperken tot 8-10. Na de pauze scoorde Remco Heijman tweemaal waardoor PKC op gelijke hoogte kwam. Daarna was de spanning volledig terug in de finale. Met nog geen drie minuten te gaan, stonden de ploegen op gelijke hoogte, 14-14. André Simons besliste de wedstrijd met twee treffers en haalde zo de Europese beker voor PKC binnen, 16-14.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.