Gelijkspel van Drechtstreek tegen Zuidland

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Gelijkspel van Drechtstreek tegen Zuidland

PAPENDRECHT - De uitwedstrijd van Drechtstreek tegen Zuidland werd afgesloten met een 3-3 eindstand waarbij alle doelpunten in de eerste helft vielen. Drie keer stond Drechtstreek op achterstand maar drie keer wist het binnen enkele minuten de stand weer gelijk te trekken. Al in de derde minuut wist Robin van Buuren namens Zuidland de stand op 1-0 te brengen.

Vijf minuten later was het Leon van Dalen, die was meegekomen bij een hoekschop, die de stand op 1-1 bracht. In deze fase van de wedstrijd werd er aan beide kanten zeer aanvallend gespeeld en moesten beide keepers flink aan de bak. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. In de 21ste minuut was het de goed spelende Clint van de Veerdonk die door kon gaan omdat scheidrechter Sebastiaan van Wijk het vlagsignaal van de grensrechter negeerde: 2-1.

Nog geen minuut later was het Chris Koremans die kort na de aftrap de stand al weer gelijk had getrokken. Kort voor rust kon de beste man van Zuidland, Jeffrey Duijnstee,  profiteren van grote onrust in de defensie van Drechtstreek. Hij schoot de 3-2 in maar al in de volgende minuut werd Jeffrey Beek goed vrijgespeeld. Die omspeelde de uitstekende doelman Robin van Leeuwen en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.
In het eerste deel van de tweede helft wist Zuidland zich nog enkele kansen te scheppen maar geleidelijk aan kwam het initiatief toch bij Drechtstreek te liggen.

Bij Zuidland kwamen er nogal wat foute passes voorbij maar ondanks dat wist het Drechtstreek toch van scoren af te houden. Toen Ruben Timmerman, Jan Abaisa en Geraldo Alken invielen kwam er even wat meer druk naar voren maar tot scoren kwam men niet. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd de druk op het Zuidlandse doel groot. Een hard schot van Peter van de Merwe, fraai aangegeven door Jorn van Drimmelen, werd weer gestopt door Robin van Leeuwen en een hele serie hoekschoppen kort na elkaar konden de ban niet breken. Men moest tevreden zijn met slechts één punt.

Door de overige uitslagen steeg Drechtstreek weer een plekje op de ranglijst maar uit de gevarenzone is het zeker niet. De komende twee wedstrijden worden thuis gespeeld. Zaterdag komt eerst Zaamslag op bezoek op het Oostpolderpark en de zaterdag daarna is dat Heerjansdam. Aanvang van de wedstrijden is 14.30 uur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.