PAB: "Het belang van… Papendrecht"

28 november 2013
PAB: "Het belang van… Papendrecht"

PAPENDRECHT - PAB: "Alweer de vierde in een reeks discussiestukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen van belang zijn voor Papendrecht. Deze keer naar aanleiding van de verkiezingsgeluiden die de afgelopen weken in de diverse media zijn gehoord. De ene na de andere partij stelt zijn kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast. Aan de hand van de stroom berichten, ook op jarenlang slapende facebook- en twitteraccounts, zou je bijna gaan denken dat het alweer verkiezingstijd is, maar het is nog zo'n 4 maanden voordat we met zijn allen weer naar de stembus gaan".

"Ook het PAB is natuurlijk bezig om de nieuwe kandidatenlijst op te stellen en met een nieuw verkiezingsprogramma te komen. Maar anders dan bij de ook landelijk opererende politieke partijen is er voor het PAB geen mogelijkheid te knippen en plakken uit een landelijk (verkiezings)programma, waaraan zo hier en daar een lokaal accentje wordt toegevoegd. Dat zou het natuurlijk wel makkelijker maken. Maar we gaan graag de uitdaging aan om vanuit de eigen inwoners en ondernemers het geluid te halen dat we willen laten horen in de plaatselijke politiek. Het is allesbehalve een geheim dat het PAB dit lokale geluid vele malen belangrijker vindt dan de verkiezingsretoriek uit Den Haag of Europa".

PAB: "De problemen die in Papendrecht spelen en de mogelijke oplossingen daarvoor haalt het PAB ook niet alleen uit het laatste half jaar voorafgaand aan de verkiezingen. Integendeel! Ze komen naar boven uit de regelmatige contacten met Papendrechters en de verschillende dossiers waarvoor we in de afgelopen jaren ons best hebben gedaan.

"Duidelijk is dat oude tegenstellingen en verkokeringen vaak verlammend werken op de aanpak van problemen en voorliggende oplossingen. Een echte Papendrechter is namelijk zowel liberaal als sociaal. Vanuit traditie altijd met een helpende hand voor hulpbehoevenden en andersdenkenden. Een echte Papendrechter juicht bij meer bedrijvigheid, bijvoorbeeld bij Fokker (JSF) en Boskalis (meer winst over 2013), maar maakt zich tegelijkertijd ook zorgen over het leefmilieu, zoals bij Nedstaal en Rivierendriesprong. Een echte Papendrechter is lokaal geworteld met een blik over de rivier".

"Het PAB komt halverwege december ook met zijn kandidatenlijst en verkiezingsprogramma. Dat lijkt ook vroeg genoeg, met nog 3 maanden te gaan tot de verkiezingen. We zullen onze visie en standpunten voor Papendrecht graag bespreken met iedereen die daarin geïnteresseerd is, maar kunnen en willen daarvoor geen beroep doen op landelijke politici. Dat kunnen we namelijk best zelf. Als Papendrechters onder elkaar".
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.