VVD Papendrecht kondigt initiatiefvoorstel Drank en Horeca aan

13 januari 2014 door Hennie van der Zouw
VVD Papendrecht kondigt initiatiefvoorstel Drank en Horeca aan

PAPENDRECHT - Tijdens de raadsvergadering van 12 december 2013 heeft de VVD samen met een aantal andere fracties de drank- en horecaverordering afgewezen.

De VVD Papendrecht stelt: "De gewijzigde Drank- en Horecawet (DHW) verplicht de gemeente bij verordering regels te stellen ter verkoming van oneerlijke mededinging, waaraan para commerciële rechtspersonen zich te houden hebben bij verstrekking van alcoholhoudende drank. Deze regels zijn opzich geen nieuw fenomeen. De voorschriften uit de DHW worden overgeheveld uit van de vergunning (deze blijft bestaan) naar een algemene regel (de gemeentelijke verordering)".

De VVD fractie vervolgt: "In de opgestelde verordering stond onder meer dat (sport)verenigingen maximaal twee uur na een activiteit alcohol mogen schenken. Daarnaast mogen de horeca en winkeliers geen prijzenacties houden met meer dan 30% korting. Fractievoorzitter Marius van der Valk sprak van betutteling en een beperking van de vrijheid van ondernemers om prijsacties te houden. Daarnaast wees hij ook naar de eigen verantwoordelijkheid van inwoners, waar het gaat om gebruik van alcohol. De meeste overige fracties konden zich hierin vinden en het voorstel werd dan ook, ondanks een lang betoog van de burgemeester verworpen".

De VVD fractie Papendrecht zal binnenkort een initiatiefvoorstel indienen, daar waar de portefeuillehouder het volgens haar heeft laten liggen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.