PKC sluit 2013 winnend af tegen DVO

23 december 2013
PKC sluit 2013 winnend af tegen DVO

PAPENDRECHT - Wie voor een spannende korfbalwedstrijd naar de PKC-hal was gekomen, kwam zaterdagmiddag 21 december 2013 bedrogen uit. PKC kende weer een bliksemstart en stond na vijf minuten al met 7-1 voor tegen de ploeg van Jacko Vermeer. Een subliem verdedigende Richard Kunst zorgde ervoor dat de topscoorder aan Bennekomse zijde, Jos Roseboom langdurig uit de wedstrijd werd gehouden en DVO bleek onmachtig dit gemis aan scorend vermogen op te vangen (Steven Landman 0 uit 16 lopende de eerste helft). Hierdoor werd het voor de Papendrechters een relatief gemakkelijk middagje net voor het Kerstreces. Richting de rust wist DVO iets meer grip op de wedstrijd te krijgen en viel ook de eerste treffer van Jos Roseboom door de korf (10-4), maar de Bennekommers kwamen geen moment echt in de wedstrijd. PKC benutte de laatste vijf minuten tot de rust om het verschil naar acht uit te bouwen: ruststand 13-5.

In de tweede helft veranderde het beeld niet: PKC bleef spelbepalend, terwijl DVO geforceerd probeerde een verandering in het wedstrijdbeeld te brengen. Langzaam liep het verschil op richting de tien (19-9 na tien minuten) en naar twaalf met nog zeven minuten op de klok (24-12). Dit was ook het grootste verschil deze middag. Het eindsignaal klonk bij 29-18.

PKC behoefde helemaal niet tot het uiterste te gaan om ook deze laatste Korfbal League-wedstrijd van 2013 winnend af te sluiten en gaat ongeslagen de Kerstdagen en de jaarwisseling tegemoet.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.