Dick de Wit: "Inspraak in Papendrecht?"

26 oktober 2013
Dick de Wit: "Inspraak in Papendrecht?"

PAPENDRECHT - Hoe staat het met de participatie en inspraak in Papendrecht? Papendrechter Dick de Wit maakt alvast de balans op en stuurde Papendrecht.net de onderstaande ingezonden brief:

"Op donderdag 17 oktober jl bezocht ik de gemeenteraadsvergadering. Belangrijkste agendapunt: de aanschaf van 3 semi-kunstgrasvelden. Voor wat betreft de twee van de VV Papendrecht, vormden die mijns inziens een onderdeel van de deal met Fokker inzake het nog te bouwen hoofdkantoor op het Slobbengors. Sommige raadsleden waren die mening ook toegedaan, doch B&W -bij monde van de alom aanwezige Kees Koppenol (CDA)- bevestigde, noch ontkende die afspraak.

Uiteindelijk ging de raad -ondanks een motie van de VVD (dualisme?)- akkoord met het beschikbaar stellen van een krediet van € 750.000 voor Xtragrassvelden. Pikant detail: Kees Koppenol verklaarde dat in overleg met de voetbalverenigingen was gekozen voor de experimentele semi-grasvelden. Inspraak??
 
Ik hoop dat zulks dadelijk ook gebeurt met de nieuwe kinderboerderij. Dat er overleg is met de doelgroep(en) en dat die inspraak krijgt/krijgen hoe die boerderij er dadelijk uit gaat zien.

Op woensdag 23 oktober jl was ik er bij: het afscheid van de kinderboerderij oude stijl. Wat een overweldigende drukte en wat leeft die boerderij toch onder de bevolking! Ik wandelde over het terrein, de volière bood een troosteloze aanblik met nog maar enkele vogels. Wat zal er met de vijver en haar (levende) inhoud gebeuren? Het paard Helena, nog niet zo lang geleden binnengehaald, verdwenen (paardenslager?), de konijnenberg was leeg en eigenlijk viel er kwa dieren niet zo veel meer te beleven op de boerderij. Ja, als kind kon je op de foto met je favoriete dier, maar dat moest dan wel een geit zijn. Je kon je laten schminken, of poffertjes eten of een pakje limonade krijgen, of rondrijden in speelgoed autootjes, of op die ouderwetse grote tractor gaan zitten.

De bomen op de boerderij lieten hun blaren vallen, alsof ook zij treurden om de sluiting. Arie, het hangbuikzwijn, bleef in zijn hok als stil protest tegen zijn verhuizing (of zien we hem straks als varkenskarbonade terug?), de aquaria stonden er ook nog en je vraagt je af wat daar mee gaat gebeuren. Dat vraag je je ook af met de andere dieren en wat komt er voor terug?
De bomen en de fruitbomen zullen toch niet gerooid worden en de ligusterhaag om de boerderij, bevolkt door tientallen mussen, blijft toch ook intact?
 
Ik ben benieuwd hoe die nieuwe kinderboerderij er dadelijk uit gaat zien. Ook ben ik benieuwd of de doelgroep, gelijk de voetbalverenigingen, ook inspraak krijgt in de inrichting van het terrein en de invulling van het dierenbestand. Zolang wij, Papendrechtse burgers, lijdzaam blijven toezien, ben ik bang dat er een boerderij komt,  die we eigenlijk niet willen hebben. Ik roep de politiek -B&W en in het speciaal onze knuffelbeer Kees K. en de raad- dan ook dringend op om ons als burger te betrekken bij de plannen rond de kinderboerderij en ons ook (enige) inspraak te geven".
 
Dick de Wit

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.