Theater De Willem verkoopt 15.000ste kaartje

09 september 2013
Theater De Willem verkoopt 15.000ste kaartje

PAPENDRECHT - Donderdag was het zover: Medewerker Marian van Theater De Willem verkocht het vijftienduizendste entreebewijs voor het nieuwe theaterseizoen aan mevrouw Hélène van Wijngaarden.

Als dank kreeg mevrouw Van Wijngaarden uit handen van wethouder mevrouw Joke Reuwer-Verheij en theaterdirecteur Erik Groeneweg een reusachtige bos bloemen en een cadeaubon. Hélène gaat al minstens 20 jaar naar voorstellingen in Theater De Willem, samen met haar vriendin Henriëtte de Bruin. “Vroeger gingen onze mannen ook altijd mee, maar dan kon het, zeker als ze ’s middags gevoetbald hadden, wel eens voorkomen dat er halverwege de voorstelling één in slaap viel. Sindsdien gaan we lekker met z’n tweeën.” De dames hebben voorkeur voor cabaret. Marc-Marie Huibregts is favoriet, maar de twee gaan het experiment ook niet uit de weg: “Nieuw cabaret is niet altijd meteen geweldig, maar je doet toch vaak ontdekkingen, dus we proberen veel uit.”

Mevrouw Reuwer-Verheij sprak haar blijdschap uit over de goede verkopen van het theater: “Ik kijk als wethouder van cultuur met lede ogen naar de problemen die culturele instellingen in Nederland hebben. Veel musea, theaters en verenigingen hebben het zwaar, dus ik ben trots dat ons theater het nu relatief goed doet.”

Ook directeur Erik Groeneweg is blij met de groeiende verkoop: “het zijn niet de makkelijkste jaren geweest, door de recessie liep de verkoop landelijk terug. Nu zien we een voorzichtige toename van het aantal kaarten, al ruim twee duizend meer dan vorig jaar rond deze tijd. We zijn nog niet waar we willen zijn, maar dit is hoopvol.”

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.