Lichtjesfeest wordt groter dan ooit

09 december 2013

PAPENDRECHT - Sinds een paar jaar wordt in het centrum van Papendrecht met Kerst het Lichtjesfeest georganiseerd. Het begon met een initiatief vanuit de Elimkerk samen met de gemeente Papendrecht.
Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een groots evenement, waar naar verwachting zo'n 1500 tot 2500 kinderen en volwassen op af zullen komen.

De werkgroep Lichtjesfeest Papendrecht is momenteel druk in de weer met de voorbereidingen voor het Lichtjesfeest en de Kerstbelevingstocht, die er op volgt. Inmiddels zijn er al negen kerken uit Papendrecht, aangeschoven in de werkgroep. Zij dragen op de een of andere manier financieel en/of met menskracht aan dit feest hun steentje bij

De organisatie werkt samen met de gemeente Papendrecht, organisatieburo WP, de Scouting en tambourcorpsen en blazers van Excelsior, de Graafstroom en Hardinxveld. Verder zijn er bijdragen met zang en muziek van de bekende koren Friends en Forever en het Popkoor uit Papendrecht, het Parochie Jongerenkoor en diverse gelegenheidskoren uit verschillende kerken.

Peter Hooglander legt uit namens de organisatie:"Met Kerst vier je de geboorte van Jezus Christus. Hij is het Licht van de wereld. Daarom is het goed om dit feest niet alleen binnen de kerkmuren te vieren, maar ook erbuiten met de mensen op straat. Want door allerlei festiviteiten zoals kerstmarkten, kerstparty’s, kerstdiners en de kerstmannen etc. wordt de echte betekenis van het Kerstfeest vaak ondergesneeuwd.
De betekenis van het feest is,dat God ons mensen niet in de steek heeft gelaten in onze misère, maar zelf in deze wereld is gekomen om ons mensen weer op te zoeken en te redden. Hij werd mens in de persoon van Jezus Christus en was zo één van ons".

De feestelijkheden hebben tussen zes en acht uur ’s avonds plaats op vrijdag 20 december.
Vanaf 18.00 uur worden vanuit de uitdeelkraam op de kerstmarkt de lantaarntjes uitgedeeld.

De start is op de Markt met samenzang, het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom voor het gemeentehuis door burgemeester De Bruin, gevolgd door een korte Kerstboodschap en daarna gaat de Kerstbelevingstocht van de Meent, over het Eiland, langs de muziektent, via de Houthaven De Plaet naar de rivier en dan langs de jachthaven weer terug naar de Meent.

Over de veiligheid is ook goed nagedacht. Diverse hulpdiensten, zoals politie, EHBO, verkeersregelaars en begeleiders gaan ervoor zorgen dat de feestelijke lichtjesoptocht veilig, vlot en ordelijk kan verlopen. Bovendien wordt het gehele gebied van de optocht tussen 19.00-en 20.00 uur door de politie tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Peter Hooglander: "Onderweg valt er van alles te zien en te horen. Eigenlijk is dat nog een verrassing maar onderweg kom je allerlei verlichte tafereeltjes tegen, die met Kerst te maken hebben. Deze worden met muziek, en  zang ondersteund. Zo beleef je o.a: De Stille Nacht, de herders en de schapen in het veld en uiteindelijk, kom je uit bij de levende Kerststal met Jozef, Maria en het Kerstkind.

Het Lichtjesfeest is voor iedereen maar vooral voor kinderen. We verwachten dat de bevolking van Papendrecht massaal opkomt om bij dit feest van de partij te zijn. De kinderen krijgen gratis een prachtig lantaarntje zodat een mooi verlichte stoet kan worden gevormd die begeleid wordt door de  diverse muziek- en tambourkorpsen. Zo gaan we samen opzoek naar het Koningskind", aldus Peter Hooglander.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.