Drie punten voor Drechtstreek tegen Nieuw Lekkerland

16 december 2013 door Hennie van der Zouw
Drie punten voor Drechtstreek tegen Nieuw Lekkerland

PAPENDRECHT - Na een aantal wedstrijden waarin op schlemielige wijze werd verloren kwamen de punten zaterdag weer eens bij Drechtstreek terecht. In een niet al te fraaie wedstrijd werden drie punten afgesnoept van Nieuw Lekkerland. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Remco Koremans die een kwartier voor het eind van de wedstrijd doelman Aschwin Bakema verraste. Die verkeek zich op de indraaiende bal van Koremans die hiermee de matchwinnaar werd.

De wedstrijd had geen hoge amusementswaarde omdat beide ploegen duidelijk lieten zien dat ze vooral niet wensten te verliezen. De nummers 10 en 12 van de ranglijst speelden daarom erg voorzichtig. Drechtstreek moest winnen om de aansluiting te behouden en niet verder achterop te raken en Nieuw Lekkerland wilde de serie van twee gewonnen wedstrijden graag voortzetten. In het eerste deel van de eerste helft wisten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden. Drechtstreek creëerde wel enkele kansen maar in de afwerking schoot men te kort. Zo werd een kopbal van Leon van Dalen uit een vrije trap van Remco Koremans net gestopt, evenals  een hard schot van Jan Abaisa. Een omhaal van Peter van de Merwe ging net naast.

In de tweede helft ging het tempo van het spel iets omhoog en Nieuw Lekkerland zette wat meer druk op de tegenstander. Damiën Buwalda wist net niet te scoren en gevaarlijke ballen van Ard Hartman en Willem-Paul van der Heiden werd door Timo Epping op effectieve wijze verwerkt.  Na de 0-1 van Remco Koremans gaf de ploeg van Jan Verveer zich bepaald nog niet over en bleef keihard strijden. Toch leidde het niet tot een tegentreffer, al was er de nodige twijfel bij een actie van Erwin van der Heiden tegenover Diejego Biekman in het strafschopgebied.  Scheidsrechter Dimitri de Gans wilde echter van geen strafschop weten. Kort daarna was het op slag van tijd aan de andere kant dezelfde Erwin van der Heiden die doelman Bakema bijna verraste met een mooie lob. Bakema stond wat ver voor zijn  doel maar kon de bal nog net overtikken.

Bij het eindsignaal van scheidsrechter De Gans was de opluchting bij Drechtstreek groot. Met de overwinning houdt men de aansluiting bij De Zwerver en Nieuw Lekkerland. Men kan zich nu op gaan maken voor het tweede deel van de competitie die voor Drechtstreek op 18 januari begint met de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zuidland. 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.