Nieuw orgel voor woonzorgcentrum De Markt

16 december 2013 door Hennie van der Zouw
Nieuw orgel voor woonzorgcentrum De Markt

PAPENDRECHT - Papendrecht, 16 december 2013 - Bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum De Markt in Papendrecht hebben sinds vrijdag 13 december een nieuw orgel. De Stichting Vrienden van Stolpehove heeft het orgel cadeau gedaan. Het zal de komende jaren weer voor veel muzikaal plezier zorgen op deze Rivas-locatie.

Orgel
Het oude orgel heeft vele jaren trouwe dienst bewezen, maar was nu aan vervanging toe. Het bovenklavier werkte niet goed meer en ook het pedaal weigerde zo nu en dan dienst. ‘De organisten hebben erg hun best gedaan om er nog een redelijk geluid uit te krijgen het afgelopen jaar’, vertelt Harma Gelms, humanistisch geestelijk verzorger bij Rivas. ‘Ons orgel wordt elke vrijdag gebruikt tijdens de weeksluiting en daarnaast wordt het orgel eens in de maand gebruikt bij christelijke zang. Een nieuw orgel was dus zeer gewenst.’

Stichting Vrienden van Stolpehoeve
De Stichting Vrienden van Stolpehove verzorgt extra middelen voor de bewoners
van Rivas-locaties De Wieken, De Markt en De Waalburcht in Papendrecht. De stichting heeft als doel het welzijn van de bewoners te bevorderen. Het orgel is uitgezocht door de organisten die in De Markt spelen. Het is een tweedehands orgel, waarvan het pedaal ingeschoven kan worden, zodat het in verband met ruimtegebrek, er niet steeds afgehaald hoeft te worden. Bewoners en medewerkers van De Markt zijn heel blij met het nieuwe orgel.

Informatie
Voor meer informatie over woonzorgcentrum De Markt en andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.