"Laat uw Kerstkaarten bezorgen door stichting Hoop voor Albanië"

10 december 2013 door Hennie van der Zouw
"Laat uw Kerstkaarten bezorgen door stichting Hoop voor Albanië"

PAPENDRECHT - De werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië organiseert voor het achtste jaar een kerstkaartenactie om geld in te zamelen voor een zorgcentrum in Albanië.

Jaap Iedema legt uit:”Albanië is een Europees land wat ten noorden ligt van Griekenland. Het heeft ongeveer 3 miljoen inwoners  met Tirana als hoofdstad. Albanië is tevens één van de armste landen van Europa en is geen EU-lidmaat.

In dit land zijn een heleboel dingen niet of slecht geregeld en is er geen interesse of geld voor (sociale) voorzieningen. Sommige groepen mensen worden simpelweg aan hun lot overgelaten.

De stichting Hoop voor Albanië is al 20 jaar bezig om vanuit de liefde die God heeft voor het Albanese volk hulp te verlenen. Nog steeds gaan vrachtwagens vol met hulpgoederen naar Albanië en ook wordt nog steeds projectmatig hulp geboden. Zo worden huisjes gebouwd of opgeknapt, worden schooltjes voorzien van meubilair, wordt voorzien in kleding of voeding. Dit alles vaak in samenspraak met lokale hulpverleners en kerken.

Dit jaar gaan wij in Papendrecht geld inzamelen voor de bouw van een nieuw zorgcentrum in een buitenwijk van Tirana, Bathore.

In deze wijk lijkt het op het oog allemaal wel prima voor elkaar, maar er is veel  armoede en een grote sociale nood. De wijk Bathore is ontstaan doordat mensen uit het noorden van Albanië, vanwege hongersnood en zeer slechte vooruitzichten, naar Tirana trokken in de hoop op werk en inkomen. Inmiddels zijn vooral vrouwen en kinderen slachtoffer geworden van de sociale armoede die hier heerst. In praktisch alle gezinnen komt geweld, fysieke mishandeling, verwaarlozing en misbruik voor.

In dit “Global Care Centre” worden vrouwenbijeenkomsten georganiseerd, krijgen kinderen bijscholing en wordt psychotherapie gegeven aan kinderen met een lichamelijke handicap. Daarnaast wordt voor een groepje verstandelijk gehandicapte kinderen een soort bezigheidstherapie verzorgd. Er zijn in deze wijk rond de 100 kinderen met een verstandelijk/ lichamelijke beperking. Hulp en faciliteiten zijn dus hard nodig.

Daarom organiseert de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië een kerstkaartenactie.

Dit houdt simpelweg in dat wij ervoor zorgen dat uw kerstkaarten op tijd bezorgd worden tegen een tarief van € 0,35 per kaart. Hiermee hanteren wij een aantrekkelijk tarief voor u waarbij het ons uiteraard gaat om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor bovengenoemd project.

Wij zijn in 2006 begonnen met deze actie vanuit 3 kerkelijke gemeentes in Papendrecht maar ondertussen doen bijna alle kerken mee. Ook de Christelijke boekwinkel “Sjaloom” verleent vanaf het begin haar medewerking. Een bijzondere ervaring wanneer je ziet dat Hoop voor Albanië zo breed ondersteunt wordt, niet alleen vanuit alle kerkelijke gezindten maar ook daarbuiten. Het doel van de stichting is om vanuit een christelijke achtergrond de mensen in Albanië met zowel geestelijke als materiële steun te helpen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen ras en geloof.

Vorig jaar hebben we bijna 8500 kerstkaarten bezorgd voor een bejaardencentrum in Korca. Dit centrum is in 2013 geopend.

Wanneer u mee wilt doen of meer informatie wilt omtrent de kerstkaartenactie kunt u een enveloppe ophalen in de christelijke boekwinkel “Sjaloom” aan de Veerpromenade 18. In deze enveloppe bevindt zich een brief met uitleg over de kerstkaartenactie.

Een hierop volgende actie is de verkoop van oliebollen en appelbeignets. U kunt  een bestelling hiervoor doorgeven aan Kees Verheul (078-6151201) of via hva.verheul@gmail.com.

Op donderdag 31 december kunt u de bestelling tussen 09.30 en 13.00 uur dan afhalen aan de P. Zeemanlaan 112 (garagebox).
Wij hopen en rekenen op uw betrokkenheid bij onze acties. Voor meer info, zie www.hoopvooralbanie.nl”.

Aldus Jaap Iedema namens de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.