Herfstmarkt HVA levert 1250 euro op

08 november 2010
Herfstmarkt HVA levert 1250 euro op

PAPENDRECHT - De werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië organiseerde op zaterdag 6 november een herfstmarkt in Winkelcentrum Westpolder. De opbrengst van deze actie was 1250 euro en is bestemd voor de bouw van een verzorgingstehuis voor alleenstaande (en demente) bejaarden in Korca. Voor deze mensen zijn er weinig tot geen voorzieningen, de meeste zijn afhankelijk van hun kinderen en als je die niet hebt, is er niets geregeld. Voor deze mensen wil de stichting een oplossing bieden.

“Het zal je vader, moeder, opa of oma maar zijn. Hulpbehoevende oude mensen die door de omgeving aan hun lot worden overgelaten. Dat gun je toch niemand?”, aldus Jaap Iedema van Hoop voor Albanië.

Op de markt kon men  poffertjes eten, koffie/thee drinken en waren er een tweetal spellen te doen waarbij prijzen waren te verdienen welke door Papendrechtse ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Kinderen konden geschminkt worden en er was een stand zijn met curiosa, boeken en cadeautjes. Ook was er is een informatiestand van de stichting waar kaarsen werden verkocht die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking in Albanië.

De Papendrechtse werkgroep organiseert jaarlijks een aantal activiteiten om het werk van de stichting Hoop voor Albanië onder de aandacht te brengen en financieel te ondersteunen. Na deze herfstmarkt staat er voor de maand december nog de jaarlijkse kerstkaartenaktie en oliebollenverkoop gepland.

Op de foto van links naar rechts: de medewerkers Wil Vonk, Cees Buijk en Piet Vonk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.