Ivo Bijl wint Bruggenloop

10 december 2013 door Hennie van der Zouw
Ivo Bijl wint Bruggenloop

PAPENDRECHT - Afgelopen zondag werd in Rotterdam de 26e editie van de Bruggenloop gelopen, een wedstrijd over 15 kilometer. Passaat atleet Ivo Bijl stond hier aan de start. Ivo wilde na een voor hem matig verlopen NK cross weer een goede prestatie neerzetten om de motivatie helemaal terug te vinden, en had zodoende zijn zinnen gezet op de winst.

Vooraf was bepaald dat hij niet te snel zou starten, omdat hem dit al een aantal keer had opgebroken. Na de start vormde zich snel een kopgroep van 4 man, waarin ook Ivo zich bevond. Ivo moest echter na 1,5 kilometer toezien hoe de andere 3 lopers er vandoor snelden, omdat hij een losse veter had. “ik zette hierna rustig de achtervolging in, in mijn achterhoofd eraan denkend dat de wedstrijd nog lang was. Ik bleef rustig en wist de nijging te onderdrukken om gelijk naar de koplopers toe te snellen.”  Onderaan de Van Brienenoordbrug lag Ivo al weer tweede en toen versnelde de topsportperfection atleet pas echt. Na 12 kilometer haalde hij de koploper in en snelde onbedreigd naar de finish, waar hij de klok stilzette op 49 minuten en 44 seconden.

Imo Muller werd tweede achter Ivo, Robert Willemse derde. Bij de vrouwen zegevierde Amina Mhih uit het Marokkaanse Fez in een tijd van 58 minuten en 8 seconden.

In hetzelfde weekend stond Bart van Nunen aan de start van het EK Cross voor junioren in Belgrado. Zoals wel vaker had Bart een slechte start en ging hij als één van de laatste van de 124 deelnemers door de eerste bocht. De atleet van TopSportPerfection liet zich daar echter niet door uit het veld slaan en begon aan een mooie inhaalrace. Doordat Bart nog bijna 90 jongens inhaalde, finishte hij uiteindelijk toch nog op een 36e plaats. Omdat Jorijn de Mare als 13e over de finish kwam en Roy van Eekelen en Tommy Staal als 52e en 54e, eindigde het Nederlands team van de junioren als 7e in het landenklassement. De hoogste teamklassering ooit van een Nederlands jongens juniorenteam op een EK cross.

Op zaterdag stonden tijdens de Goudse kaas en stroopwafelcross de Passaat atleten Ralf Nieuwenhuizen en Lars Gerritsen als eindoverwinnaars op het podium. Ralf startte net als bij het NK Cross op de korte cross. Na een goede start was Ralf als eerste de steile heuvel over, en kon alleen de nummer 2 hem volgen. Bij het ingaan van de tweede ronde had Ralf een voorsprong opgebouwd, die in de ronde alleen maar groter werd en bij de finish gegroeid was tot ruim 10 seconden.

Bij de lange cross kwam Lars in actie waarbij hij bij de start direct de kop opeiste. In de eerste 3 ronden liep hij langzaam uit op de concurrenten. In de resterende 4 rondes wist hij het tempo goed vast te houden en werd het gat alleen maar groter, zo was de dubbel voor topsportperfection compleet.
Naast Ralf en Lars liep ook Cornelis Chatziioannou mee. Hij bouwde zijn race goed op en wist in de derde ronde te versnellen en de groep waar hij in liep achter zich te laten. Hiermee bemachtigde hij een mooie 3de plek.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.