PKC in vijf minuten naar de winst tegen NIC

09 december 2013
PKC in vijf minuten naar de winst tegen NIC

PAPENDRECHT - Wie om 15:30 bij aankomst in Papendrecht zjn auto nog even moest wegzetten, of eerst nog even een drankje bleef doen in de kantine, die had de wedstrijd in feite al gemist. Een superscherp PKC liep binnen vijf minuten weg van de bezoekers uit Groningen: na twee minuten was het 4-0 om na vijf minuten op 8-2 uit te komen. Een bliksemstart dus voor de Papendrechters, die daarna steeds frivoler gingen spelen en aanvallend de meest speelse patronen gingen uit proberen, waardoor er natuurlijk ook meer dingen net mis gingen. Het was smullen bij vlagen voor het PKC publiek, al zullen Groningers daar een heel ander gevoel bij gehad hebben. Het leek wel schottraining voor de selectie van Jan de Jager en Ben Crum in de openingsfase.

Het verschil van zes bleef; halverwege de eerste helft 12-6 en met nog vier minuten tot de rust 16-6. Het was niet zo, dat NIC meer vat op de wedstrijd kreeg, maar de scherpte en honger aan Papendrechtse zijde nam langzaam wat af. In de laatste minuten tot de pauze werd er nog even wat meer druk gezet en daarmee kwam de teller bij rust op 19-11.

Waar de eerste vijf minuten liefst acht Papendrechtse treffers lieten aantekenen, bleef de teller in de tweede helft gedurende deze periode op nul staan. NIC probeerde te profiteren en kwam met drie treffers op rij weer wat dichter bij: 19-14. Maar verder lieten de Papendrechters de bezoekers niet komen: binnen een minuut was het verschil weer acht, met vandaag een opvallend schotvaardige Mady Tims. Halverwege de tweede helft was het verschil ineens tien (26-16) en waren de Groningers volledig leeg gespeeld en bij momenten ook de bal volledig kwijt. De Papendrechters konden zich volledig uitleven en bleef experimenteren aanvallend. Bij 29-17 stond het grootste verschil van deze middag op het bord. Na een wat rommelige slotfase, waarin het huisorkest de Slobbers hun kerstrepertoire nog even kon oefenen, werd het uiteindelijk 32-22.

Zoals verleden week al werd geconcludeerd, is er duidelijk een groei in het Papendrechtse spel vast te stellen, waardoor de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet kunnen worden gezien. Volgende week wacht Blauw Wit in Amsterdam, waarna DVO net voor de Kerst naar Papendrecht komt. In het nieuwe jaar wacht dan nog TOP in Sassenheim, waarna de rangschikking halverwege de Korfbal League kan worden opgemaakt.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.