Leerlingen van obs Anne Frank doen mee met ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise

06 december 2013 door Hennie van der Zouw
Leerlingen van obs Anne Frank doen mee met ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise

PAPENDRECHT - Leerlingen van groep 7 en 8 van obs Anne Frank doen op 13-12-2013 mee met de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De obs Anne Frank vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilige en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

ANWB Lightwise bestaat uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze samen met de vrijwilligers hun fietsen op 15 belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van de Lightwise gereedschapskoffer met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. De fietsen worden met behulp van hulpouders door de kinderen zelf gecontroleerd. De kinderen met een goede fiets ontvangen van de wijkagenten een certificaat. Zo gaan deze leerlingen van obs Anne Frank met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

In november en december organiseren maar liefst 1.000 basisscholen in het land ANWB Lightwise. Hiermee worden meer dan 250.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid.

Voor nadere informatie over het programma Lightwise: www.anwb.nl/lightwise

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.