Ruim 1800 reacties op onderzoek naar voorkeur nieuw marktplein

06 december 2013 door Hennie van der Zouw
Ruim 1800 reacties op onderzoek naar voorkeur nieuw marktplein

PAPENDRECHT - Papendrechters denken massaal mee over bruisend hart Papendrecht reageert massaal op de oproep zich uit te spreken voor één van de vier schetsvarianten voor het nieuwe marktplein. Er zijn op dit moment 1.840 reacties binnen: er werd 133 keer schriftelijk gereageerd, 1.707 reacties werden ingevuld op www.papendrechtmarkt.nl, de website waar de vier varianten op staan. Ook waren de ontwerpen te zien in de hal van het gemeentehuis.

Wat is uw keuze?
Onder het motto ‘Denk mee over het bruisend hart van Papendrecht’ betrekt de gemeente haar inwoners en ondernemers bij de herinrichting van het plein. De Markt wordt het bruisend hart van Papendrecht, een levendige plek voor evenementen, recreatie en ontmoeting. Op basis van vele
inbrengen van inwoners, ondernemers (in het centrum) en maatschappelijke organisaties, onder andere tijdens de recente atelierweek, zijn vier schetsontwerpen gemaakt van hoe de Markt eruit kan gaan zien. Sinds 21 november kan iedereen aangeven welke variant zijn voorkeur heeft.

Wethouder Richard Korteland (Centrumontwikkeling) is erg blij met het hoge aantal reacties. Vooral digitaal heeft Papendrecht in korte tijd massaal gereageerd. “We vragen iedereen om mee te denken over het bruisend hart van Papendrecht en een voorkeur uit te spreken voor het nieuwe marktplein. Dat gebeurt: Papendrecht reageert in groten getale. Ik ben trots en blij met die betrokkenheid van de inwoners en ondernemers. We gaan nu hard aan de slag met de uitkomsten. De meningen helpen in het maken van het uiteindelijke ontwerp voor het plein. Met elkaar geven we het marktplein een gezicht.”

Campagne
De korte, krachtige campagne, waarbij ook social media werd ingezet, heeft zijn vruchten afgeworpen. Middels onder meer sandwichborden, posters, een huis-aan-huis-mailing maar ook via social mediakanalen als Twitter en Facebook, werden mensen gevraagd om te reageren op de varianten.

Vervolg
Op basis van alle reacties zal een voorkeursmodel worden uitgewerkt. Dit model en de uitkomsten van het onderzoek zullen tegelijk met de kerstmarkt en de ijsbaan opnieuw worden tentoongesteld in het gemeentehuis en ook op de website www.papendrechtmarkt.nl komen. Iedereen mag dan weer reageren. Ook zal in de Commissie Ruimte het voorkeursmodel, en de opmerkingen die daar op zijn gekomen, opiniërend worden besproken. De opmerkingen en inbreng van iedereen wordt verwerkt in het definitieve voorkeursmodel dat aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.