N214: betere verkeersdoorstroming

28 november 2013 door Hennie van der Zouw
N214: betere verkeersdoorstroming

PAPENDRECHT - De provincie Zuid-Holland levert een bijdrage van € 13,3 miljoen aan de verbetering van de verkeersdoorstroming bij Papendrecht. “Bij deze knoop van de rijkswegen N3 en A15 en de provinciale N214 staat het verkeer in de spits vaak vast en is de verkeerssituatie niet veilig“, aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. "Samen met het rijk gaan we zorgen voor een nieuwe en betere aansluiting.” Rijkswaterstaat wil in 2015 beginnen met de werkzaamheden en in 2017 het project opleveren.

Door aanpassing van de knoop hoeft het verkeer vanuit Gorinchem naar Papendrecht /Dordrecht en het verkeer vanuit de richting Papendrecht/Dordrecht naar Rotterdam elkaar niet meer te kruisen. Dit leidt tot een betere doorstroming en meer verkeersveiligheid op de N3, de N214 en de A15.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.