PKC wint slechte wedstrijd tegen Koog Zaandijk

25 november 2013
PKC wint slechte wedstrijd tegen Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - PKC speelde op zaterdag 23 november de topper tegen Koog Zaamdijk. Dit zou normaal gesproken garant moeten staan voor een topwedstijd... hoe anders werd het deze zaterdag in de PKC-Hal.

Een door blessures gekweld Koog Zaandijk moest het opnemen tegen een bijna voltallig PKC, alleen Suzanne Struik werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Bij de Koogers ontbraken de bekende namen... een soort veredeld tweede van KZ, nam het op tegen een bijna voltallig PKC en niet op onverdienstelijke wijze.

Vanaf het begin was Koog Zaandijk oppermachtig voor het oog, al was het vooral doordat PKC niet thuis gaf. Na de 1-1 waren het steeds de Koogers die aan de goede kant van de score stonden. Hoe slecht de afronding ook aan Papendrechtse zijde was en hoe slecht de aanvallende rebound ook was, toch wist PKC steeds weer aan te sluiten. Via 5-5 werd het kort voor rust 10-10, om uiteindelijk toch met een 10-11 achterstand de thee op te zoeken.

Het liep niet aan Papendrechtse zijde.... te weinig aanvallende rebounds brachten een te hoge druk... En dan kan Laurens wel zeggen: "We moeten beter schieten".. dit probleem was deze middag nog niet opgelost. De ballen bleven uit de korf ketsen.

En ook de tweede helft kende een moeizaam begin: bijna vijf minuten droog is niet iets wat je van een korfbaltopper verwacht. Het was KZ dat weer het voortouw nam en naar 11-14 uitliep. Op wonderbaarlijke wijze wist PKC dit weer gelijk te trekken bij 14-14. En ineens ging het wel (even) lopen: 15-14 en de eerste voorspong voor de Papendrechters, die dit wisten uit te bouwen naar 18-15 en even later naar 22-17. Een opleving van een paar minuten bleek beslissend en daarmee was deze wedstrijd in het slot. Koog Zaandijk mocht nog wel wat terug krabbelen tot 23-20, maar de punten bleven, ondanks een dramatisch slechte wedstrijd in Papendrecht.

Foto: Leo van Andel
Tekst: Ton de Vries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.