Denk mee over het bruisend hart van Papendrecht

22 november 2013 door Hennie van der Zouw
Denk mee over het bruisend hart van Papendrecht

PAPENDRECHT - Papendrechters gevraagd naar voorkeur voor één van de varianten marktplein Onder het motto ‘Denk mee over het bruisend hart van Papendrecht’ betrekt de gemeente haar inwoners en ondernemers bij de herinrichting van het marktplein. De Markt wordt het bruisend
hart van Papendrecht. Een levendige plek voor evenementen, recreatie en ontmoeting Op basis van vele inbrengen, onder andere tijdens de atelierweek, zijn vier schetsontwerpen gemaakt van hoe de Markt eruit kan gaan zien. Tot en met woensdag 4 december kan iedereen in Papendrecht aangeven welke variant zijn voorkeur heeft.

In het afgelopen jaar en als laatste nog tijdens de atelierweek, hebben inwoners, ondernemers (in het centrum) en maatschappelijke organisaties in Papendrecht ideeën ingebracht over hoe de Markt er straks uit kan zien. Op basis van alle informatie zijn vier varianten gemaakt, waarin maatschappelijke wensen zijn verwerkt. Het zijn modellen, geen definitieve ontwerpen. Binnen elk model is nog veel mogelijk. De gemeente heeft als belangrijke punten vooraf meegegeven dat het toekomstige plein geschikt moet zijn voor de kermis, de markt en evenementen.

Wat is uw keuze?
De vier schetsvarianten staan tot en met 4 december op de website www.papendrechtmarkt.nl en worden tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis. Via de site en via een formulier in de hal kan iedereen aangeven welke variant zijn voorkeur heeft en waarom. Ook is er ruimte voor andere opmerkingen en aanvullingen. Richard Korteland, wethouder Centrumontwikkeling: “Ik roep iedereen in Papendrecht op om zijn of haar voorkeur uit te spreken. We hebben nu vier schetsvarianten. Wat is uw keuze? Zo geven we met het elkaar het marktplein een gezicht.”

Op basis van alle reacties zal een voorkeursmodel worden uitgewerkt. Dit model zal tegelijk met de kerstmarkt en de ijsbaan opnieuw worden tentoongesteld in het gemeentehuis en via de website www.papendrechtmarkt.nl. Iedereen mag dan weer reageren. Ook zal in de Commissie Ruimte het voorkeursmodel, en de opmerkingen die daar op zijn gekomen, opiniërend worden besproken. De opmerkingen en inbreng van iedereen wordt verwerkt in het definitieve voorkeursmodel dat aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Campagne
Middels een korte, krachtige campagne, met ook inzet van social media, zal iedereen worden gevraagd om te reageren op de varianten. Via het Twitter-account @PapendrechtMrkt en de Facebook-pagina Papendrecht Markt kunnen mensen ook meedenken over het bruisend hart van Papendrecht. Een voorkeur uitspreken voor één van de varianten kan via de site www.papendrechtmarkt.nl of een schriftelijk formulier.

Kinderkunst
Een belangrijke groep inwoners, de jeugd, heeft in het afgelopen jaar ook actief meegedacht. Leerlingen van tien basisscholen in Papendrecht hebben hun ideeën vertaald in de vorm van schilderijen. Een selectie daarvan is te bewonderen in de Kinderkunsttuin, die tijdelijk aan de
Veerpromenade is aangelegd. De schilderijen staan ook op www.papendrechtmarkt.nl Van tien schilderijen zijn er nu ook ansichtkaarten, die op de basisscholen worden verspreid.

Veerpromenade
De gemeente werkt tevens verder aan de plannen voor de nieuwbouwlocatie Veerpromenade. Het nieuwe pand en de Markt zullen – indien mogelijk - zoveel mogelijk in samenhang met elkaar worden ontwikkeld.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.