Wie gaat de nieuwe Papenhoeve besturen?

20 november 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging of een zinvolle invulling van uw vrije tijd? Heeft u bestuurlijke kwaliteiten of wilt u deze graag ontwikkelen? Dan bent u geknipt als bestuurslid voor de vernieuwde kinderboerderij De Papenhoeve!

Nieuw bestuur voor kinderboerderij de Papenhoeve
De Papenhoeve is nu nog een gemeentelijk onderdeel, maar het runnen ervan wordt overgedragen aan een (stichtings)bestuur. De missie van de kinderboerderij is een aantrekkelijke, laagdrempelige kinderboerderij zijn van en voor alle inwoners van Papendrecht en omgeving. Natuurlijk staan dieren en kinderen centraal en daarnaast is er een aantrekkelijk aanbod van educatieve en recreatieve activiteiten en evenementen voor allerlei doelgroepen.

De Papenhoeve: natuurlijk leuk en leerzaam!
Als bestuurslid draagt u een waardevol steentje bij aan de Papendrechtse samenleving. Als bestuurlid zorgt u er gezamenlijk voor dat De Papenhoeve efficiënt en effectief draait. Naast een voorzitter, secretaris en penningmeester zijn nog twee algemene bestuursleden van harte welkom de gelederen verder te versterken. Voor de functie voorzitter zoeken wij iemand met gevoel voor bestuurlijke omgeving en die naar de samenleving kan optreden als boegbeeld van de kinderboerderij De Papenhoeve. U krijgt daarbij professionele ondersteuning en wordt bijgestaan door enkele vrijwilligers. Onder de vrijwilligers zijn mensen met een lichte verstandelijke beperking. Zij hebben hun eigen professionele begeleiders. Enkele voorbeelden van taken van het stichtingsbestuur zijn het opstellen van statuten, beheren van het ”huishoudboekje” van de kinderboerderij, samenstellen van de nieuwe dierenpopulatie, opstellen van een activiteitenprogramma.

Welke kwaliteiten worden beoogd?
- organisatievermogen
- financieel inzicht
- kunnen netwerken (o.a. met het oog op werven van donateurs/sponsors)
- samenwerken met andere organisaties
- werken met vrijwilligers
- communicatieve vaardigheden (ook digitaal)
 
Bent u geïnteresseerd of wilt u eerst wat meer informatie? Mail of bel dan naar Miranda de Wijs (M.de.Wijs@papendrecht.nl, via tel 14078). U kunt zich aanmelden tot vrijdag 20 december 2013.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.