Hoogste punt Sportcentrum Papendrecht bereikt

20 november 2013 door Hennie van der Zouw
Hoogste punt Sportcentrum Papendrecht bereikt

PAPENDRECHT - Donderdag 14 november vierden de 'bouwvakkers' van Sportcentrum Papendrecht dat het hoogste punt in de bouw bereikt is. Deze keer geen feestje voor de top van de betrokken bedrijven, maar vooral voor de mensen die met de voeten bijna letterlijk in de klei keihard hebben gewerkt om de opgelopen achterstand op de oorspronkelijke planning in te lopen.

Theo Lotman, directeur Projecten bij de gemeente Papendrecht stond stil bij de deskundigheid en grote inzet die alle betrokken bedrijven en hun medewerkers hebben getoond. Ook Roy Pellikaan, directeur van Pellikaan Bouwbedrijf dat het sportcentrum ontwierp en bouwt, sprak zijn tevredenheid en trots uit over de samenwerking met de gemeente en alle bedrijven die bij de bouw betrokken zijn.

Sportcentrum Papendrecht
Het nieuwe sportcentrum op de hoek Burgemeester Keijzerweg - Veerweg - Lange Tiendweg bestaat uit een dubbele sporthal, binnenbaden, horecavoorziening, multifunctionele ruimten, buitenbaden en een deel van de ligweide dat buiten het seizoen ook als sport- en spelveldje kan worden gebruikt.

Stand van zaken
De contouren van het gebouw staan, de dakliggers zitten erop. Het gebouw is waterdicht, de zwembaden zijn getest, kleed- en bergruimtes zijn klaar. Kortom, de ruwbouw is nagenoeg afgerond en de afbouw (betegelen e.d.) kan beginnen. Het sportcentrum wordt fasegewijs in gebruik genomen, te beginnen met één sporthal in het voorjaar van 2014 en de tweede sporthal in de loop van 2014. Het binnenbad zal eveneens in de loop van 2014 worden opgeleverd. Naar verwachting kunnen de buitenbaden en de ligweide voor het zomerseizoen van 2015 in gebruik worden genomen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.