Boskalis verdiept toegangskanaal naar haven van Southampton in Verenigd Koninkrijk

19 november 2013 door Hennie van der Zouw
Boskalis verdiept toegangskanaal naar haven van Southampton in Verenigd Koninkrijk

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een opdracht verworven van Associated British Ports voor het verdiepen van het toegangskanaal naar de haven van Southampton in het Verenigd Koninkrijk. Het contract heeft een totale waarde van circa EUR 35 miljoen en de werkzaamheden gaan op korte termijn van start.

De baggerwerkzaamheden hebben betrekking op het verdiepen van het toegangskanaal over een lengte van 40 kilometer. In totaal zal gedurende een periode van 12 maanden circa 3 miljoen kubieke meter harde klei, zand en grind worden gebaggerd. Voor dit project zullen middelgrote sleephopperzuigers worden ingezet in combinatie met backhoes. Om te voldoen aan de stringente milieu-eisen worden aangepaste werkmethodes toegepast en zullen in dit kader doorlopend metingen plaatsvinden.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.