Slagwerkgroep van Excelsior Papendrecht presteert goed bij ‘Sla je slag cup 2013’

18 november 2013 door Hennie van der Zouw
Slagwerkgroep van Excelsior Papendrecht presteert goed bij ‘Sla je slag cup 2013’

PAPENDRECHT - De slagwerkgroep van Muziekvereniging Excelsior Papendrecht heeft op zaterdag 09-november deelgenomen aan het Slagwerk Concours ‘Sla je slag cup 2013’, een jaarlijks slagwerk & percussie spektakel georganiseerd door Percussiegroep Ridderster uit Ridderkerk met het doel elkaar in muzikaal verband te ontmoeten en een muzikale prestatie te leveren.
 
De slagwerkgroep o.l.v. Rutger Tromp startte het optreden bij de ‘Sla je slag cup 2013’ met het inspeelwerk ‘Sambo’ van Remco op den Dries en vervolgde met het verplichte werk ‘Super Action’ van Jo Corstjens. Op het scheidsvlak van marsritme en Zuid-Amerikaanse ritmes, bood dit stuk zowel een blik in het verleden als in de toekomst. Het optreden werd vervolgd met ‘Easy on the Road’ van Antoon Gruyters en de slagwerkgroep sloot het optreden af met een reis naar het Verre Oosten waar in het vierde deel van het stuk ‘Go On’ van Antoon Gruyters, Japan aangedaan werd; een krachtig en mysterieus werk waarin de poortwachters bij Boeddhistische tempels herkenbaar waren: de god van de wind en de god van de donder. De jury beoordeelde het optreden positief, en kende de slagwerkgroep 80,7 punten toe in de 3e Divisie.

Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en activiteiten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl, waar alle activiteiten en concerten zijn vermeld. Informatie is ook te allen tijde per email op te vragen via info@excelsiorpapendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.