De Geul zwemt tweede ronde regiocompetitie

18 november 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse zwembad de Hooght de tweede ronde van de nieuwe Regiocompetitie gezwommen. In de Regiocompetitie zwemmen nu clubs uit heel Zuid Holland en na de eerste ronde stond de Geul op een mooie 6e plaats. Om de laatste drie wedstrijden in deze competitie in de A-klasse te mogen zwemmen moesten de zwemmers van de Geul ervoor zorgen dat ze na deze tweede wedstrijd tenminste op de 8e plaats in de totaalstand zouden staan want de nummers 1 t/m 8 na twee wedstrijden mogen starten in de A-klasse. De zwemmers leverden deze middag een prima prestatie, met 24 persoonlijke records en een aantal ereplaatsen en het lijkt erop dat het inderdaad gelukt is om bij de beste 8 te eindigen. Het PR record van de dag kwam op naam van Kirana Hoogenbosch, die op de 100 wissel 8 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor meisjes jeugd en het Geulteam met Esmée Roodenburg, Diane Vink, Iris van Valen en Sam IJzerman haalde hier een 4e plaats. De jongens zwommen 4x50 wissel en Max Muller, Tim van Heeswijk, Ben Muller en Bas van Middelkoop wonnen deze estafette met een straatlengte voorsprong.

In de jongste leeftijdscategorie zwom Alyssia de Boer op de 100 vrij naar een mooie 6e plaats en op de 50 school bij de jongens was er een 5e plaats voor Jonathan van Loo.

Kirana Hoogenbosch pakte bij meisjes junioren 3 een 5e plaats op zowel de 100 wissel als de 50 rug. In de categorie jongens junioren 2 pakte Aidan van Gool een 7e plaats op de 100 wissel en de 50 rug. Daan Wesdorp werd mooi 6e op de 50 rug.

Sam IJzerman, zelf nog juniorenzwemster, was goed voor brons op de 50 vrij bij meisjes jeugd, Iris van Valen werd op deze afstand 4e. Op de 100 wissel behaalde Sam een 6e plaats, Diane Vink zorgde voor de overige wedstrijdpunten. Bij de jongens zwom Bas van Middelkoop naar zilver op de 50 vrij, Tim van Heeswijk miste net het brons en werd 4e. Op de 100 wissel pakte Ben Muller het zilver en werd Bas 5e.

In de categorie meisjes senioren moesten Sam IJzerman en Diane Vink de punten bij elkaar zwemmen op de 200 wissel. Op de 100 rug kwamen de wedstrijdpunten eveneens van Diane en van Zoë van Gool.

Jesse de Win pakte belangrijke punten in de categorie jongens jeugd door zilver te halen op de 200 wissel en brons op de 100 rug. Op de wissel werd Joran Bakema 6e en op de rug deed Yaro Roodenburg hetzelfde.

Bij de dames werd Pauline Tieleman 7e op zowel de 100 vlinder als de 200 vrij. Op de vlinder zwom juniorenzwemster Zoë van Gool de overige punten bij elkaar.

Op de 200 vrij bij de heren miste Jasper de Win net het brons en werd 4e. Ivan van Omme pakte de 6e plaats. Op de 100 vlinder zwom Jasper naar een mooie 2e plaats, de overige punten kwamen op naam van juniorenzwemmer Ben Muller.

Bij de afsluitende estafettes werd nog een keer alles op alles gezet. Het damesteam met Sunanda van Heteren, Iris van Valen, Pauline Tieleman en Sam IJzerman pakte op de 4x50 wissel een 4e plaats. De 4x50 vrij heren werd na een spannende race door Tim Muller, Ivan van Omme, Jasper de Win en Jesse de Win winnend afgesloten.