Marathontraining bij AV Passaat

18 november 2013 door Hennie van der Zouw
Marathontraining bij AV Passaat

PAPENDRECHT - Ieder jaar biedt AV Passaat de mogelijkheid voor niet-leden om mee te trainen ter voorbereiding van de marathon in Rotterdam. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen. Ook voor de komende marathon is weer de mogelijkheid om aan te sluiten bij de training. De training omvat een programma van 14 weken met vier tot vijf trainingen per week.

Een training houdt niet in dat je zo hard mogelijk en zo veel mogelijk moet trainen. Het motto bij de training is "train optimaal, niet maximaal". Een loopschema van internet kan bruikbaar zijn maar een gedegen begeleiding met ervaren trainers is minstens zo belangrijk. Bij de training wordt onder meer aandacht geschonken aan de looptechniek, coördinatie, het eten en drinken tijdens de marathon zelf maar ook tijdens de training. Daarnaast is bij de lange duurlopen de mentale ondersteuning van de groep erg belangrijk.

Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport. In januari 2014 start de training voor Rotterdam

Op vrijdag 22 november wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, Papendrecht) uitgebreid informatie gegeven over deze training. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een marathontraining. Op de website www.avpassaat.nl van de vereniging staan meer details over deze training en informatie-avond.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.