Sensationeel debuut Bart van Nunen bij de Zevenheuvelenloop

18 november 2013 door Hennie van der Zouw
Sensationeel debuut Bart van Nunen bij de Zevenheuvelenloop

PAPENDRECHT - Vandaag debuteerden Bart van Nunen en Lars Gerritsen bij de Zevenheuvelenloop in Nijmegen op de 15km. 

Na een snelle eerste 2km net onder de 6min nam Bart de kop van een grote groep lopers met onder andere Paul Zwama, Olfert Molenhuis, Wesley van der Gouw, Ruben Scheurwater en een aantal Belgische lopers.

Door het strakke tempo van de A-junior moest de ene na de andere loper afhaken en werd het voor Bart vanaf de 6km een solo race. Zonder enige vrees voor de afstand liep de atleet van A.V.Passaat nog iets in op de 3e Nederlander in de wedstrijd, de Nederlandse kampioen marathon Patrick Stitzinger. Op 11km was het gat ongeveer 60m, maar het lukte Bart niet om in de resterende kilometers dichter bij te komen. Bij 13km kreeg Bart te horen dat hij het clubrecord van Roy Hoornweg kon verbeteren. Met 2 goede laatste kilometers wist hij in een tijd van 45.42 precies 1 seconde onder de tijd van Roy te finishen. Bart finishte als 9e overall en 4e Nederlander.

Trainer Addy Ruiter, die meestal van te voren de eindtijd van zijn pupillen tot soms op de seconde weet te voorspellen, zag zijn pupil een kleine minuut sneller over de finish komen dan verwacht.

Achter het geweld van Bart liep ook Lars Gerritsen een goede wedstrijd en kwam hij als 28e in 48.37min over de finish. De wedstrijd werd gewonnen door Leonard Komon uit Kenia in 42.14min. Snelste Nederlander was Jesper van der Wielen in 44.33min.

Henk van Leeuwen, sinds kort lid bij Passaat won in Oosterhout overtuigend de 48e Scorpiocross. Hij legde de 8400m af in 26.40min.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.