PAB en 'Het belang van ... jongeren'

31 oktober 2013

PAPENDRECHT - Hieronder de tweede in een reeks discussiestukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen zij van belang vindt voor Papendrecht.

PAB: 'De jeugd heeft de toekomst. Een goed jeugdbeleid, prima onderwijs, adequate jeugdzorg en voldoende sportfaciliteiten zijn zaken die iedereen wil. Hier willen we het echter over iets anders hebben: de jongeren".

"Kerken, scholen en sportverenigingen organiseren van alles voor jongeren, ook buiten het standaardprogramma. Er zijn echter ook jongeren die niet bij een sportclub of kerk betrokken zijn of zich daar niet thuis voelen. Een veelgehoord geluid van deze jongeren en hun ouders is dat er te weinig te doen is en ze geen eigen plek hebben, waardoor ze gaan hangen en soms iets meer dan kattenkwaad uithalen. Want waar kunnen ze heen? Nog te jong voor een bezoek aan de leuke nieuwe kroeg Café Tinus, maar niet aangesproken door het te beperkte jongerenprogramma van de Interval, dat met het eind oktober opnieuw gestarte Chill inn en de Voetbalinloop weer enigszins gevuld lijkt".

"Het PAB pleit al jaren voor een eigen plek voor jongeren vanaf 12 jaar. Zoals een jeugdhonk. Van, voor en door jongeren. Waarbij eigen beheer en verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Het PAB ziet een dergelijke opzet en het eigen jeugdhonk als onderdeel van het over enkele jaren te bouwen nieuwe Interval als een belangrijke succesfactor".

"Hoe leuk een eigen plek voor jongeren ook is, het gaat natuurlijk vooral om wat er te doen is. Voldoende activiteiten die aansluiten bij de jongeren. In een jeugdhonk, maar ook op andere plekken in Papendrecht. Zo is het marktplein nu al af en toe ook de huiskamer voor jongeren, zoals met de ijsbaan. En hopelijk kunnen de PPD-games (Wipe Out) volgend jaar op de markt worden georganiseerd, ook voor het plezier van de inwoners en de gevestigde ondernemers daar".

"De evenementenkalender van Papendrecht moet dus worden uitgebreid met meer activiteiten voor jongeren tussen 12 en 21 jaar. Initiatieven daarvoor moeten ook vanuit de Papendrechters komen. Goede voorbeelden zijn de diverse activiteiten van de wijkplatforms. Ook het initiatief voor jongeren vanaf 18 jaar van Matthijs Keller voor de partybus naar Hollywood in Rotterdam mag hier niet onvermeld blijven. De gemeente Papendrecht zal in de komende jaren en wellicht nog meer dan nu open moeten staan voor deze en andere initiatieven en daarbij waar mogelijk ondersteuning moeten verlenen".

Aldus de fractie van het PAB.

De fractie van het PAB. Voor jongeren (en ouders) ook dichtbij op facebook.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.