PKC ontsnapt aan nederlaag in spannende seizoensopening

09 november 2013
PKC ontsnapt aan nederlaag in spannende seizoensopening

PAPENDRECHT - In een tot de nok toe gevulde PKC-hal begonnen deze avond PKC en Fortuna aan het nieuwe korfballeague seizoen. De verwachtingen aan beide kanten waren hoog en na een wat lange openingsceremonie ging het dan los....

Nou ja, aan Delftse zijde, want voordat PKC het wist was Fortuna naar een 1-5 voorsprong uitgelopen. En dat verschil wist de ploeg uit Delft lang vast te houden. Aan PKC zijde wilde het maar niet lopen in de eerste helft, het team leek als het ware verlamd door de stress. De normaal makkelijk scorende Richard Kunst kwam niet in beeld en Fortuna troefde de Papendrechters in die fase op alle punten simpel af. Het verschil werd wel teruggebracht naar twee (3-5) maar kon door PKC nimmer gedicht worden. Steeds was het in de eerste helft Fortuna dat het voortouw nam en bij rust stond er slechts een schamele 6-9 op het scorebord.

Een slechte eerste helft van de Papendrechtse formatie moest dus door een sterke tweede helft worden goed gemaakt. Het eerste elan daartoe, werd knap door de ploeg uit Delft teneer geslagen: 6-10. Daarna begon er een inhaalrace van Papendrechtse zijde: met zijn eerste treffer tekende Richard Kunst uiteindelijk voor de aansluitingstreffer: 9-10 De hal begon te koken, maar Fortuna counterde knap: bij 10-14 was het verschil weer ruim in voordeel van de Delftenaren.

Toch bleef het vertrouwen bij PKC. Ineens gingen ballen wel vallen en bij 15-15 kon de wedstrijd weer alle kanten op.
Om het verschil te forceren werd Olav van Wijngaarden ingebracht voor Danny den Dunnen, die helemaal niet slecht speelde. Het werkte... 16-16 en via Olav en Nadhie zelfs 18-16 voor PKC. Een strafworp benut door Johannis Schot (19-16) was waarschijnlijk wel doorslaggevend. Fortuna/MHIR perste er in de slotfase nog een klein offensief uit, kwam met nog één minuut te spelen op 19-18, maar moest haar meerdere erkennen in de Groen-Witte formatie: ineens waren daar Laurens en Richard en stond het weer 21-18 en die voorsprong lieten de Papendrechters zich niet meer ontnemen: het slotakkoord was voor Olav: 22-19.

De eerste overwinning, met de hakken over de sloot,... maar het begin is er...En dat werd uiteraard gevierd in Papendrecht.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.