PAB schrijft brief over 'Niet adequaat handhavend optreden tegen overtreding met puinbreker'

06 november 2013 door Hennie van der Zouw
PAB schrijft brief over 'Niet adequaat handhavend optreden tegen overtreding met puinbreker'

PAPENDRECHT - Het Papendrechts Algemeen Belang, beter bekend als het PAB heeft aan milieugedeputeerde R. Jansen en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een brief gestuurd waarin het handhavend optreden door Provincie en Omgevingsdienst bij het bedrijf 'De Rivierendriesprong' aan de orde wordt gesteld.

Hieronder enkele citaten uit deze brief:

"Geachte heer Jansen".

"Op 23 oktober jl. is door Bouwstoffenhandel De Rivierendriesprong B.V., gevestigd aan de Noordhoek 35 in Papendrecht, illegaal puin gebroken in de buitenlucht. Voor de milieuactiviteiten van dit bedrijf is de provincie de verantwoordelijke toezichthouder".

"Al jarenlang is er sprake van illegale activiteiten door het bedrijf, zoals het illegaal puin breken. En ook al is er in 20í3 sprake van een kentering in de gedachten over het bedrijf bij de provincie te bespeuren, van een echt adequate handhaving lijkt nog geen sprake, ook niet bij de namens de provincie optredende Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (pZHZ)".

"De aangekondigde maatregelen uit de eigen handhavingsbeschikking worden immers niet ten uitvoer getegd. Daarmee wordt een overtredende situatie onvoldoende voorkomen en een verkeerd signaal afgegeven, met als risico dat overtredingen van wet- en regelgeving blijven vooÉduren. Het woon- en leefklimaat van de omwonenden heeft hier ernstig onder te lijden".

"De fractie van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) verzoekt dan ook om het onverkort uitvoeren van de maatregelen uit de provinciale handhavingsbeschikking en daarmee het verankeren van de puinbreker binnen en het verbeurd verklaren van de dwangsom".

Verder geeft de brief van het PAB een uitgebreide samenvatting van de gebeurtenissen rondom het bedrijf 'De Rivierendriesprong", en eindigd met het volgende citaat:

"De fractie van het PAB verzoekt daarom de provincie om de eigen handhavingsbeschikking ten uitvoer te brengen en over te gaan tot de verankering binnen van de puinbreker en het verbeurd verklaren van de dwangsom".

Aldus de brief van het Papendrechts Algemeen Belang.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.