Omgevingsdienst mag sancties opleggen bij De Rivierendriesprong

02 augustus 2013
Omgevingsdienst mag sancties opleggen bij De Rivierendriesprong

PAPENDRECHT - De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) heeft op 18 juli 2013 nadere sancties bestaande uit een last onder bestuursdwang én een last onder dwangsom, aan De Rivierendriesprong verzonden.

De omgevingsdienst wil namens het bevoegd gezag, Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, het puinbreken in de buitenlucht zo spoedig mogelijk stoppen. De Rivierendriesprong was het daar niet mee eens en is naar rechter gestapt. De voorzieningenrechter stelde OZHZ in het gelijk. Met de uitspraak is het verzoek van De Rivierendriesprong door de rechtbank afgewezen en zijn de besluiten nu in werking getreden.
 
Het bedrijf mag per direct geen puin meer breken in de buitenlucht. Wordt dit wel gedaan dan wordt het bedrijf gedwongen de mobiele puinbreker naar binnen te verplaatsen. Indien het bedrijf dit niet doet zal het in opdracht van OZHZ op kosten van het bedrijf worden uitgevoerd. Deze sancties volgen omdat het een niet vergunde bedrijfsactiviteit is, waarover vanuit de omgeving veel klachten zijn ingediend.

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland zijn het bevoegd gezag voor de handhaving van de milieuaspecten en hebben OZHZ het mandaat gegeven voor toezicht en handhaving bij het bedrijf.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.