Marco Akershoek wint met overmacht twaalfde Passaat Cross

04 november 2013 door Hennie van der Zouw
Marco Akershoek wint met overmacht twaalfde Passaat Cross

PAPENDRECHT - De triatleet (in 2012 europees kampioen cross triathlon junioren) was een onverwachte deelnemer aan de jaarlijkse cross.

Direct vanaf de start nam hij met een stevig tempo de kop. De andere atleten die geen idee hadden waar deze tegenstander vandaan kwam, hadden even nog het idee dat hij misschien het parcours door het bosachtige oostpolderpark zou onderschatten. Niets was minder waar. Als een niet te stoppen diesel vergrote hij zijn voorsprong. De krachtige loper leek vrijwel geen last te hebben van de zuigende werking van de bosgrond en de gladheid veroorzaakt door de vele natte bladeren. De eindtijd van 30:19 is een uitstekende tijd op dit 8 km lange parcours. “aangezien ik hier in de buurt op visite was wilde ik vandaag als training toch ook een wedstrijdje lopen. Dit is een goede training voor mijn triathlon looponderdeel en nog een gezellige wedstrijd ook. “

Erik Klooster wist net zo als afgelopen jaar een tweede plaats te behalen in 32:06. Hij wist vooral in het laatste gedeelte zijn voorsprong op Passaat clubgenoot Jurgen Gerritsen uit te breiden die het brons pakte in 32:27. Een kleine sportieve strijd was er ook nog tussen de voorzitters van Passaat (Jo Kortooms)en Hercules (Raphael James). Beide heren hanteren niet alleen met succes de voorzitters hamer, maar zijn ook nog sportieve hardlopers binnen hun vereniging. Deze veldcross werd gewonnen door de voorzitter van Passaat. Zeker voor herhaling vatbaar en een uitdaging voor de andere bestuursleden uit de regio.

Bij de vrouwen was Marieke Prince van Parthenon duidelijk de sterkste vrouw. Zij had 28:59 als eindtijd op haar 6 km. De strijd om de tweede plaats werd beslist in een eindsprint. Passaat atlete  Jeannet Oussoren (33:18) was 2 seconden sneller dan Daniëlle van Hulst.

In de ochtend was voor de jeugd de eerste wedstrijd van de regio veldloopcompetitie. Deze cross trok 145 deelnemers wat een toename is ten opzichte van vorig jaar.  De jeugd van Passaat heeft in deze eerste wedstrijd direct veel podium plaatsen behaald. Bij de pupillen mini meisjes was de eerste plaats op de 600 meter voor Janneke den Boer (02:44,0). Op de 1000 meter was bij de pupillen jongens c direct een tweestrijd te zien tussen de Passaat atleten Jop Jongkind (04:31,3) en Wouter gladpootjes (04:33,4).  Jop ging er met de winst vandoor. Bij de meisjes A 2e jaars wist Sacha Ruf (03:55,7) in de eindsprint Tiamo Peeters van AAA op de eindstreep te kloppen. Ook Lucas Markesteijn (03:48,1 jongen pupil A 2e jaars) had bijna een finish foto nodig om zijn eerste plaats aan te tonen. Bij de 2,5 km was Sam Kraaijeveld te snel voor zijn concurrenten en wist hij met 7 seconden voorsprong in een tijd van 9:15,6 het goud te behalen.

Verdere podiumplaatsen per categorie waren er voor: Kyra Korevaar (2e), Danique de Kock (3e), Lot de Groot (3e), Erik Hokken (3e), Maaike van Tuijl (2e), Hugo Vermeulen (3e), Robert ten Hulzen (3e).

Alle uitslagen en foto’s zijn te vinden op www.avpassaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.