Vlinders en libellen in de Alblasserwaard

16 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Vlinders en libellen in de Alblasserwaard

PAPENDRECHT - Donderdagavond 10 oktober is in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard het eerste exemplaar van het boek “Vlinders en Libellen in de Alblasserwaard” uitgereikt aan wethouder Arjen Rijsdijk van de gemeente Gorinchem. Voor het eerst is alle kennis van de Alblasserwaardse dagvlinders en libellen in één boek gebundeld.

Onder de enthousiaste aansturing van de auteurs Anthonie Stip en Gerdine den Ouden verzamelden tientallen vrijwilligers duizenden waarnemingen vanuit de gehele Alblasserwaard. Samen vormen deze de basis van het boek, dat bedoeld is als naslagwerk én inspiratiebron voor het bestuderen en beleven van vlinders en libellen.

Behalve de soortbeschrijvingen, die voorzien zijn van prachtige kleurenfoto’s en duidelijke verspreidingskaarten, wordt in het boek o.a. de levenswijze van vlinders en libellen beschreven en tips gegeven hoe u de tuin insectvriendelijk kan inrichten.

Het is best bijzonder dat de vrijwilligers van de Natuur- en vogelwacht “de Alblasserwaard” in  relatief zo’n korte tijd deze enorme klus hebben geklaard. Dit blijkt wel uit het feit dat de landelijke organisatie “De Vlinderstichting”, ook betrokken bij dit project, alle 60 aangesloten werkgroepen een exemplaar van het boek zal toesturen. Het moet als voorbeeld dienen van wat je met enthousiaste vrijwilligers allemaal voor elkaar kunt krijgen.
Het full color  boek is te koop in het Streeknatuurcentrum en de lokale boekhandels in de Alblasserwaard. De prijs bedraagt €15,-. U kunt het boek ook bestellen door een mailtje te sturen naar insectenalblasserwaard@gmail.com onder vermelding van naam, adres en het aantal exemplaren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.