Boskalis rondt verkoop van SMIT Gladstone sleepactiviteiten aan Smit Lamnalco af

15 oktober 2013 door Ad van Herk
Boskalis rondt verkoop van SMIT Gladstone sleepactiviteiten aan Smit Lamnalco af

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft de verkoop van haar Australische dochteronderneming op het gebied van havensleepactiviteiten aan haar strategische partner Smit Lamnalco succesvol afgerond. De verkoop werd in augustus 2013 al aangekondigd in het kader van een strategische heroriëntatie van de sleepactiviteiten.

Boskalis heeft USD 55 miljoen in contanten ontvangen voor alle uitstaande aandelen in Smit Marine Australia Pty Ltd, de exclusieve concessiehouder voor het uitvoeren van sleepactiviteiten met zes sleepboten in de haven van Gladstone, Australië. De transactie vond plaats tegen boekwaarde en zal geen materieel effecten hebben op het resultaat van Boskalis. 
 
De scheepvaartbewegingen vanuit de haven van Gladstone hangen voornamelijk samen met de export van grondstoffen en daarnaast zijn er momenteel diverse LNG-terminals in aanbouw. De aard van deze activiteiten sluit goed aan bij de focus van Smit Lamnalco op de olie- en gassector. Deze activiteiten zijn bovendien een goede aanvulling op de aanstaande LNG-terminalactiviteiten van Smit Lamnalco in Papoea-Nieuw-Guinea. 
 
Smit Lamnalco is een strategisch partnership waarvan Boskalis 50% van de aandelen bezit en het overige belang van 50% in handen is van het Saoedi-Arabische concern The Rezayat Group.
 
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT). Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis ruim 11.000 medewerkers in dienst.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.