Ruben Scheurwater en Cora Vlot winnen 12e Wim Hol Memorial

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Ruben Scheurwater en Cora Vlot winnen 12e Wim Hol Memorial

PAPENDRECHT - De weergoden waren Passaat afgelopen zaterdag goed gezind. Mede door dit goede loopweer wisten 350 lopers de weg naar Papendrecht te vinden om 5 of 10 Engelse Mijlen hard te lopen over de in herfstkleuren getooide polderwegen van Sliedrecht en Papendrecht. De wedstrijdloop over 10 mijlen werd met een halve minuut voorsprong gewonnen door Ruben Scheurwater in een tijd van 56:14. Direct vanaf de start namen Scheurwater en Marguoum een voorsprong van 200 meter op het in groepen uiteen vallende lopersveld.

Na afloop gaven beide atleten aan bewust samen te hebben gelopen aangezien ze wat kleine blessures achter de rug hebben. Lekker lopen was het hoofddoel. Volgens Aissa Marguoum was dit prima mogelijk op het mooie aangepaste parcours. In de aanloop naar de witte brug versnelde Scheurwater waarbij Marguoum zijn clubgenoot de laatste 2 kilometer moest laten gaan.

Met een voorsprong van een halve minuut kwam Scheurwater als eerste over de finish. De strijd om de derde plaats was een stuk spannender. Na een kilometer of 7 kwamen de tweede en derde groep weer bij elkaar, omdat in de tweede groep niemand het kopwerk wilde doen. De ontstane nieuwe groep achtervolgers wist weer een cadans te vinden en voerden het tempo steeds meer op. Na 9 kilometer vielen er steeds meer lopers af, waardoor uiteindelijk Remon van der Wal, Henk Jan den Braven en Selmer Brand voor de derde plaatsen gingen sprinten. Passaat Atleet van der Wal benutte zijn baansnelheid om de derde plaats op te eisen. Ondanks dat den Braven net naast het podium viel was hij toch zeer tevreden met zijn vierde plaats aangezien hij hiermee zijn koppositie in het circuit verstevigde.

Bij de dames kwam de overwinning van Passaat atlete Cora Vlot geen moment in gevaar. In 1:07:16 was zij ruim 3 minuten sneller dan Gerda Huiskamp. Hiermee verstevigd Cora haar tweede plaats in het overall klassement van het Univé loopcircuit. Anne Zijderveld die zaterdag niet deelnam, aangezien ze volgende week in Bulgarije een marathon loopt kan de eindoverwinning al niet meer ontgaan.

De 5EM die eerder op de dag op het programma stond werd afgetekend gewonnen door Messaoud Dardouri in een tijd van 27:02. Direct vanaf de start nam hij in de eerste kilometer al een voorsprong van 200 meter die hij langzaam uitbouwde. Anne Aalbers was de snelste vrouw in 36:06.

Foto: Wim Schut.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.