Lijst Lammers: "Kinderboerderij moet open blijven, ook tijdens de verbouwing(en)"

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Lijst Lammers: "Kinderboerderij moet open blijven, ook tijdens de verbouwing(en)"

PAPENDRECHT - "Laatst ben ik nog weer even wezen kijken op de kinderboerderij Papenhoeve". vertelt Ruud Lammerws van de plaatstelijke partij de Lijst Lammers.

"Met de medewerkers werd en wordt echt op het onbeschofte af omgesprongen. De Lijst Lammers vindt dat een rampzalig personeelsbeleid. En de kinderboerderij zelf? Er gaat voor veel te veel geld verbouwd worden. Het kan voor veel minder geld ook een net zo prachtige kinderboerderij worden.  Het kan allemaal veel goedkoper en net zo mooi en net zo goed. “Schakel daarbij de Papendrechtse bevolking in en maak er een gezamenlijk community project van”, aldus Lammers.

"Indertijd hielp de burgemeester ook op zijn vrije zaterdag met het werken op de kinderboerderij. Het is allemaal veel te prestigieus en niemand die er belang bij heeft mag er iets over zeggen dan wel van vinden. Dat is niet meer van deze tijd. Mensen willen tegenwoordig participeren in besluitvorming op lokaal niveau. Geef dat nou eens een kans." vindt de lijst Lammers.

De Lijst Lammers heeft eerder dit jaar plan ingediend, dat in overleg met de medewerkers van de kinderboerderij tot stand gekomen is: "Voor een veel geringer bedrag dan het College en de gemeente wil investeren, kun je al een paar heel prachtige verbeteringen aanbrengen. Ga je vervolgens op kleine schaal verder en (her-)ontwerp je in gezamenlijkheid een kinderboerderij die aansluiting vindt bij het cultuurlandschap van de Alblasserwaard, dan hoef je echt niet alles in te zetten op het prestigeproject dat het College ervan wil gaan maken". Stelt de Lijst Lammers.

Lijst Lammers vindt ook dat : "De kinderboerderij gewoon moet openblijven, ook tijdens de verbouwing(en) De dieren kunnen dan gewoon op de boerderij blijven. Dan hebben de kinderen van Papendrecht er ook nog iets aan. Wordt de kinderboerderij tijdens de komende maanden gesloten, dan is er voor de kinderen niets te beleven. En Papendrecht heeft al niet zoveel voorzieningen, juist in de weekends, die altijd open zijn".

Aldus de Lijst Lammers over de komende verbouwing van de Kinderboerderij 'De Papenhoeve'"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.