Lijst Lammers ziet reële kansen voor Kinderboerderij en nieuwe huisvesting muziekvereniging Excelsior

25 maart 2013

PAPENDRECHT - Nu de plannen nieuwe stijl van het College voor de kinderboerdij in Papendrecht in politieke zin zijn afgebrand, na het terugtreden van het beoogd bestuur, ziet de fractie Lijst Lammers nieuwe kansen. Er is een nieuw plan ontwikkeld om met hetzelfde geld tweemaal zo effectief te investeren in de Papendrechtse sociaal-culturele infrastructuur.

“Met dit voorstel reiken we de in politieke zin zwaar gehavende wethouder Kees Koppenol (CDA) de hand”, aldus Lammers.
 
De kinderboerderij kan worden opgeknapt voor een bedrag van 150.000 euro en zo weer een paar decennia mee in de vaart der volkeren. En de investeringsruimte die daardoor vrijkomt kan worden besteed aan de nieuwbouw voor een eigen oefenruimte voor muziekvereniging Excelsior. “Zo kussen we twee vliegen in één klap”, aldus Lammers.
 
Het gaat om lange termijn investeringsgeld waarvoor al eerder een reservering ten behoeve van de nodige nieuwbouw werd gemaakt. Het gaat immers om investeringen op de lange termijn in de sociale en culturele infrastructuur van Papendrecht. Voor de totale nieuwbouw van de kinderboerderij was al gerekend met een bedrag van 0,5 miljoen euro.
 
Door dit bedrag nu op te splitsen ontstaat er voor Excelsior een bedrag van 350.000 euro om te investeren en nieuwbouw te plegen. Tijdens de komende commissievergadering kunnen we hier verder met elkaar over debatteren. “Zo kun je twee nijpende zaken die al langere tijd om een oplossing vragen in een klassieke win-win situatie accommoderen. Enerzijds vernieuw je de kinderboerderij en torn je verder niet aan de structuur en anderzijds zorg je ervoor dat muziekvereniging Excelsior weer een paar jaar verder kan”, aldus Lammers.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.