Wethouder Koppenol ontkracht negatieve geruchten rondom Kinderboerderij

08 maart 2013
Wethouder Koppenol ontkracht negatieve geruchten rondom Kinderboerderij

PAPENDRECHT - Op vrijdagmiddag, 8 maart, is er in ontspannen sfeer, een persconferentie op kinderboerderij de ‘Papenhoeve’ gehouden. Wethouder Koppenol gaf aan: “De kinderboerderij zal na een grondige en duurzame renovatie binnenkort weer zo’n 40 jaar mee moet kunnen”, waarmee hij aan duidelijkheid niets te wensen overliet, en de bange vermoedens van GroenLinks over het einde van de kinderboerderij van tafel veegde.

Hierna presenteerde hij de beoogde voorzitter van het nieuwe stichtingsbestuur: Dhr. Wim Versteeg, in Papendrecht bekend als oud-directeur van Basisschool ’t Kofschip.

Wim Versteeg benadrukte dat alles rondom de ‘Papenhoeve’ nog steeds in een voorbereidende fase is. Hij maakte de namen van de andere beoogde bestuursleden bekend: Als eerste noemde hij de naam van Willem de Leur. Ook komt er een juriste in het beoogde bestuur: Jeannette Schenk, zodat alles rondom de plannen over de kinderboerderij aan de regels en wetten getoetst kan worden, plus een financiële man: Adrie van der Stee, uit de assurantie sector. Verder is het zijn ze nog op zoek naar een deskundige op het gebied van dierwelzijn.

Alle plannen zullen het formele traject moeten volgen. Pas eind mei komen de plannen weer terug in de vergadering van de Commissie Samenleving, waarna in juni in de Gemeenteraad een besluit rondom de renovatie van de ‘Papenhoeve’ genomen zal worden. Het plan is nu volgens Koppenol: “De oude gebouwen zullen worden vervangen door duurzame, en deze  kunnen worden opgetrokken op de bestaande funderingen, waardoor de ook nu in gebruik zijnde kelders gewoon na de update weer gebruikt kunnen gaan worden”.

De bodem van de kinderboerderij is ook de afgelopen maanden aan een uitgebreid onderzoek onderworpen, en dit onderzoek wijst uit dat de bodem helemaal schoon is. Dus van de indianen verhalen over vervuiling, uit allerlei publicaties, is niets waar.

Binnenkort gaat er uitgebreid overleg met het personeel van de 'Papenhoeve' plaatsvinden. En over het bericht in het AD, over het eventueel moeten verdwijnen van de dieren van de kinderboerderij stelt Koppenol: “Hierover is nog niets besloten”.

Tijdens het informele nabespreken werd benadrukt dat gestreefd zal worden naar een zo goed mogelijke begeleiding van de dieren naar een plekje in de vernieuwde 'Papenhoeve'. 

Foto en tekst: Hennie van der Zouw
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.