Papendrechtse senioren genieten van muzikale middag

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - De internationale dag van de ouderen stond in Papendrecht dit jaar in het teken van muziek. De bijna 600 bezoekers zongen op dinsdag 1 oktober luidkeels mee tijdens de muzikale seniorenmiddag. Onder het mom van ‘Samen Papendrecht’ konden senioren genieten van optredens van Andy, Lenny Kuhr en het Samen Papendrechtkoor. De organisatie van de middag was in handen van Rivas Zorggroep en de gemeente Papendrecht en werd mogelijk gemaakt door bijdragen van stichting Vrienden van Stolpehove en het Rabofonds Drechtsteden.
 
Cadeautje
In de PKC-hal verwelkomde burgemeester de heer C.J.M. de Bruin alle bezoekers en gaf daarmee een officieel startschot voor de derde muzikale seniorenmiddag. ‘Al twee keer eerder organiseerde Rivas in samenwerking met de gemeente Papendrecht een dergelijke middag’, vertelt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. ‘Dit jaar vond het evenement plaats op de internationale dag van de ouderen. Een bewuste keuze; het is een cadeautje voor alle senioren van Papendrecht. En als ik rondkeek in de zaal, dan weet ik zeker dat ze het ook zo hebben ervaren.’

Samen Papendrecht
Naast optredens van Lenny Kuhr en Andy trad ook het Samen Papendrechtkoor op. Dit gelegenheidskoor bestond uit leerlingen van de twee Kanjerscholen OBS De Leilinde en de Prins Constantijn School samen met vrijwilligers van Rivas. Samen brachten zij een speciaal lied ten gehore dat paste bij het thema.

Steun
Voor de organisatie van de muzikale seniorenmiddag ontvingen Rivas en de gemeente Papendrecht steun van het Rabofonds Drechtsteden en de stichting Vrienden van Stolpehove. Het Rabofonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Leden van de commissie van het Rabofonds beoordelen viermaal per jaar de ingezonden aanvragen.

Stichting Vrienden van Stolpehove vindt haar oorsprong in de voormalige zorgorganisatie Stolpehove. Sinds de fusie met Rivas zet de Stichting Vrienden van Stolpehove zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.