Drechtstreek speelt gelijk tegen Alblasserdam

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek speelt gelijk tegen Alblasserdam

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - De wedstrijd tussen Alblasserdam en Drechstreek is geëindigd in een doelpuntloze 0-0. Gezien het vertoonde spel is dat ook wel een terechte uitslag, want oogstrelend was de wedstrijd zeker niet. Beide elftallen grossierden in balverlies en de persoonlijke fouten waren niet van de lucht.

Een spannende partij was het wel, want beide teams creëerden zeker kansen. Drechtstreek was voorin vaak fel op de bal waardoor het de Alblasserdam defensie dwong om veelvuldig met lange ballen de voorhoede te bereiken. Doordat  men daar erg slordig met de kansen omging – ver over, naast en ongelukkig afgegeven ballen – bleef Drechtstreek in de wedstrijd en kreeg het de gelegenheid om zelf enkele goede scoringskansen te creëren.

Zo rond de 30ste minuut had Drechtstreek via Chris Koremans en Erwin van der Heiden enkele scoringskansen op rij maar de bal ging er niet in.
Direct na de start van de tweede helft ging een schot van Chris Koremans rakelings naast en enkele minuten later dwong een Drechtstreek counter keeper Martijn Baan opnieuw naar de hoek maar hij kon wist de bal net naast te tikken. Daarna dwong Alblasserdam de tegenstander gedurende enige tijd ver terug maar opnieuw werden kansen gemist.

Een kwartier voor het eind wist Drechtstreek doelman Timo Epping zijn ploeg op de nul te houden door een vrije trap van grote afstand net over te tikken. Drechtstreek wist zich echter onder druk uit te werken en dwong het laatste kwartier zijn tegenstander terug door steeds meer druk te zetten. Enkele minuten voor tijd was het Mark Kunst die de winnende goal had kunnen scoren, maar zijn schot eindigde op de paal.

Al met al een ietwat teleurstellende middag voor beide teams die elk slechts een punt kunnen bijschrijven. Ze staan hiermee beide op vijf punten uit vijf wedstrijden. Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen De Zwerver uit Kinderdijk dat een punt meer heeft verzameld. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.